Børneflapper navneklistermærkes mange funktioner.

Børneflappers navneklistermærker til tøj og legetøj er ikke bare praktisk, det giver os også en større tryghed.

Indtil i sommers brugte jeg kun børneflapper navneklistermærker, til at sætte bag i tøjet på vaskemærkerne, til legetøj og diverse ting.

Det kunne både hjælpe pædagogerne i institutionen, men også faren til at kende forskel på drengenes tøj.

Jeg  satte dem også indeni drengenes sko. Så var det lettere for mine drenge og deres pædagoger, at kende forskel på lige præcis mine drenges blå gummistøvler, til fordel for de 17 andre par blå gummistøvler.

Det har fungeret super godt med børneflapper navneklistermærker.

Især Bertram elsker at sætte de små klistermærker på de ting, han gerne vil have med i børnehaven. Han er altid med til at vælge ikoner, hvilket gør at han nemmere, kan kende tingene, da han bruger det lille ikon til at genkende hans ting med.

 

Så sent som i dag stod drengenes far med deres ens huer, og kunne ikke kende forskel på dem. Han giver den ene til Bertram.  Bertram kaster et hurtigt blik på mærket, og siger ”Eeej Far, det er jo Oscars. Det er jo ham der har dinoen.”

I sommers havde jeg en rigtig uheldig oplevelse.

Jeg var til eventet Walk in the park med B og O. Da vi ankommer, kan man som mange andre steder, få et armbånd til navn og tlf.  B får et på, men O nægter som altid. Han skriger højere og højere indtil jeg tager det af ham. Jeg ved ikke om han forbinder det med hospitalsarmbånd, men vi kan aldrig få ham til at have det på.

Vi går rundt og hygger os og prøver forskellige ting. Ved en aktivitet må børnene tegne på en bil. O tøffer stille rundt og tegner på bilen. B kommer og spørger, om han må prøve cykelbanen ved siden af. Mens jeg peger ham i retning af køen, har O fået nok af at tegne, og er på egen hånd begivet sig ud på eventyr. Han plejer ellers at holde sig tæt på mig, men han må have set noget spændende og er gået efter det. For på få sekunder er han væk. HELT VÆK.

B og jeg løber rundt og leder, vi kalder på ham, og spørger alle om de har set ham. Panikken vokser i mig. Han er så lille, har ikke noget sprog, og har ikke armbåndet på med mit tlf nr. Det ligger i min lomme. De skrækkeligste tanker flyver igennem hovedet på mig, og tårerne presser sig på bag øjenlågene.

Jeg har spurgt om hjælp, fra nogen der arbejdede til eventet, og de har tilkaldt hjælp fra arrangøren. Hun kommer og følger mig op mod scenen og mikrofonen, hvor vi skal efterlyse ham. På vej derop bliver der pludselig sagt i mikrofonen, ”En lille meget stille dreng savner vidst sin mor”. Jeg ved bare at det er Oscar, og griber fat i Bertrams hånd og sammen sætter vi rekord i hurtigløb op mod scenen. Der sidder min lille fyr på armen af en medarbejder, og ser helt betuttet ud.  Han kaster sig over i mine arme, og jeg stor tuder, da jeg endelig får min lille fyr igen.

Da den værste forskrækkelse har lagt sig.

Jeg kommer til at tænke på navnemærket og tlf. nr. i nakken på ham. Bertram er så stor, så han ved, at han selv skal sige til folk, at tlf. nr. til mor står i nakken på alt hans tøj. Det kan Oscar ikke sige, og  ingen kan jo vide, at de skal kigge ham i nakken.

Så efter den forskrækkelse er jeg begyndt at placere børneflapper navneklistermærkerne anderledes.

Jeg sætter dem stadig i nakken, men uden på tøjet. Bagpå skoene, på tasker, drikkedunke osv.  På  jakker og flyverdragter sætter jeg det på brystet, i håb om at hvis de skulle blive væk igen (hvilket jeg vil gøre alt for at forhindre), så håber jeg, at folk vil se mærket med navn på og mit tlf. nr.

Så børneflapperne er ikke bare en praktisk hjælp til pædagoger, fædre og bedsteforældre. For mig er det en tryghed.

For et år siden mistede vi (primært far) både Bertram og Oscars yndlings putte bamser på en’ og samme dag. Det er vidst en underdrivelse at sige, at børnene blev ret kede af det. Der var krise, længe. Havde vi dog bare haft børneflapper dengang, så kunne vi have håbet på, at nogen fandt bamserne og så mærket med mit tlf nr på.

Så kunne vi have fået tingene igen. Nu har vi selvfølgelig børneflapper på alle bamser og dingenoter, som bliver slæbt med ud af huset.

 

Hos børneflapper kan man nu også få refleks navnemærker, hvilket vi selvfølgelig har købt til drengene. Så kan vi sørge for, at de er ekstra synlige i trafikken, især her i den mørke tid.

Vi kan placere reflekserne, så de sidder i en god højde for fx billister. Der er ofte reflekser på benene af flyverdragter og regntøj, men det skal være helst sidde i højde med forlygterne på bilerne, for at man kan sikre sig, at de bliver set. Vi placere derfor refleks mærkerne, så de kan ses af bilister, men også så det er et mærke, man opdager hvis man f.eks finder et stykke tøj eller legetøj.

 

Find Børneflapper navneklistermærker og refleksmærker her: https://blog.borneflapper.dk/

Skovbørnehave tasken som har mange praktiske rum, sjove detaljer, som en tunge der kan hives ud, regnslag, siddeunderlag, reflekser kan købes her https://vicca.dk/search?search=woody&type=OR&searchresults=1

Der er selvfølgelig også påsat børneflapper med drengenes navne på, samt refleks navnemærker.

Jeg er 38 år, mor til to drenge på 4 og 6 år. O på 4 år har epilepsi og B på 6 år er skyggebarn. Jeg er uddannet fysioterapeut og har speciale inden for børnefysioterapi og sansestimulering. Jeg har gået på gymnastik højskole, cyklet til Paris og arb. frivilligt i Thailand i 6 mdr.


Følg Maria Deis på de sociale medier