Børnefødselsdag uden for meget sukker

Sukker… Vi har alle en holdning til det. Ofte er vores holdning forskellig afhængig af, hvor vi befinder os. Er vi ude blandt andre mennesker, er det let at være hellig, men derhjemme har vi vist alle oplevet at 2 slikposer og en plade chokolade pludselig var væk tiltrods for, at de kun lige var åbnet 10 minutter forinden.

Eller er det bare mig??? 😉

 

Jeg er selv ekstrem glad for chokolade og slik, men i forhold til Noomi er jeg indtil videre meget streng. Jeg ser ingen grund til, at hun skal indtage sukker, slik, kage, chips eller andre usunde sager, når hun slet ikke ved, at de findes. Jeg er sikker på, at hun nok skal nå at spise sin del af usunde sager alligevel.

Herhjemme elsker Noomi sin havregrød. Røv kedelig, lavet på vand og med en smørklat. Men hun græder når der ikke er mere tilbage, så hvorfor vise hende at det kan blive endnu bedre med sukker? 😉

 

Det store spørgsmål er så, hvordan, eller hvad man skal gøre, når hun om 3 uger bliver 1 år, og de inviterede gæster forventer lagkage og kagemand?

Jeg vil her dele tre skønne idéer, som jeg tillader mig at kalde nærmest sukkerfrie, og derfor MEGET børnevenlige, hvis man som jeg ikke synes de små behøver sukker for at nyde deres mad.

Banan “lagkage”

Noomi elsker virkelig bananer. Det første mad hun kunne genkende var en banan. Og er det så underligt? De er dejlig søde, og lette at tygge, selv uden tænder.

Når vi er inviteret ud at spise, hvor jeg ved, at vi vil få serveret dessert har jeg ofte lavet en portion bananpandekager til Noomi. Hun synes de er alt for lækre, og derfor overvejer jeg selvfølgelig også, at de skal indgå i hendes fødselsdagsmenu.

Opskrift

Ca. 4 personer

2 modne bananer
3 æg
1 dl havregryn
1 dl mel

 

  1. Bananer moses, og piskes med en gaffel med de øvrige ingredienser.
  2. Steges på en pande med smeltet fedtstof.

 

Du kan nu bede gæsterne om, at sammensætte deres egne lagkager, med lige netop det lagkagefyld I elsker. Eksempler herpå kan være; jordbær, bananer, vaniljecreme, flødeskum, chokolade, glasur mm.

Nyd at være kreativ, og hyg jer om maden.

Ønsker man ikke, at de helt små (såsom Noomi) skal have chokolade og flødeskum, kan de sagtens nøjes med bananpandekager og frugt! Noomi er i hvert fald stor fan!

 

Vandbakkelses kagemand

Min yndlings kagemand er helt klart vandbakkelse! Hvor heldigt er det så lige, at den er lavet af kun æg, smør, mel og meget lidt sukker?

Jeg plejer at bruge denne opskrift fra Mor med mere. Det bliver den lækreste kagemand, og hvilket pynt man ønsker er jo efter egen smag.

Jeg plejer altid at pynte med hvid glasur og slik, men til Noomi, der alligevel ikke føler sig snydt uden, “nøjes” med, at få serveret et stykke uden slik og glasur. Så er der også mere til mor her. 😉 MUMS

 

Abemad – Frugtsalat

Noomi elsker alt frugt! Så selvfølgelig skal hun have abemad til hendes fødselsdag.

Jeg vælger blot at lade råcremen, og den hakkede chokolade være i skåle for sig selv, så bestemmer man selv om man ønsker ren frugt eller om den skal toppes med lidt snask og chokolade. 😉

 

Opskrift på råcreme

Ca. 4 personer

  • 4 dl piskefløde
  • 1 vaniljestang
  • 4 æggeblommer, pasteuriserede
  • 100 g. sukker

 

  1. Pisk fløden stiv
  2. Pisk i en anden skål æggeblommer, vanilje og sukker luftig
  3. Vendt æggemassen over i flødeskummet

 

 

Så hvem vil nu egentlig føle sig snydt?

Dagen kan også byde på lækre fødselsdagsboller med tandsmør. Og så er der da alt, hvad man kan drømme om til en fødselsdag. Boller, lagkage, kagemand og massere af lækker frugt.

 

Jeg håber I vil føle Jer inspireret, måske ikke kun til fødselsdag, men til en lidt anden dessert som vores kære små også trygt kan nyde.

 

XX Noomi & Louise

Mit navn er Louise, jeg er 23 år, og bosat på Østersøens perle #Solskinsøen #Bornholm. Jeg bor i et skønt byhus med min kæreste Michael og vores datter Noomi. Jeg er mor med STORT M, og jeg nyder alt den tid jeg kan med min vidunderlige familie. Jeg er på nuværende tidspunkt igang med det sidste år af min uddannelse inden jeg kan kalde mig selv for sygeplejersker.


Følg Louise Gren på de sociale medier