Børnenes eget pizzaria

Herhjemme får vi ofte de samme fem retter.

Dels fordi jeg er total fantasi forladt, men også fordi jeg ved, at mine drenge så rent faktisk spiser noget.

En af de sikre vindere er hjemmelavet pizza. Det er heldigvis også hurtigt og meget overskueligt at lave. Alle har mulighed for at ønske, hvilket fyld de vil have på. Så ved jeg, at der er noget alle kan lide.

Når jeg laver mad (og har overskud), hiver jeg mine små folk med i køkkenet.

De får mulighed for at røre, skære, vaske og blende eller hvad der ellers er brug for. De får kendskab til forskellige råvare og konsistenser. Ofte vil de meget gerne smage på maden, når de står i køkkenet. Nogle gange får de faktisk tømt grønsagsfadet, inden det kommer på bordet.

Ved denne her lejlighed havde jeg på forhånd, lavet en pizzadej klar og sat til hævning, inden jeg hentede drengene fra børnehave og vuggestue.

Opskrift på Pizzadej:

 • 3 dl vand
 • 25 g gær
 • 1 spsk. olie
 • 1½ tsk. salt
 • 100 g pizzamel
 • 380-400 g hvedemel

Sådan laver du pizzadej

 1. Rør gæren ud i det lune vand.
 2. Tilsæt olie, salt og mel.
 3. Ælt dejen sammen, og lad den hæve i ca. 1 time.

Bages i ovnen ved 225° C i 15-20 minutter.

Da de kom hjem, vaskede vi som altid hænder og så satte vi os alle ind til spisebordet. Her fik de hver deres klump dej, som de så måtte ælte, tæske og rulle ud til deres helt egen pizza.

                                             

Der skulle en smule hjælp til, for at få den rullet ud i en tilpas tykkelse, men de havde begge en fest med at forsøge, at få den rullet ud.

Derefter skulle de smøre tomatsauce ud på dejen.

Opskrift på tomatsauce:

 • 1 fed hvidløg
 • 70 g tomat puré
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 1 spsk tørret oregano
 • 2 dl vand
 • 1 spsk olie
 •  salt og peber

Sving det hele i en gryde og lad det simre lidt. Du kan vælge at stavblende hele baduljen, eller lade det være som det er. Lad saucen køle inden brug.

Til sidst skulle pizzaen laves med det fyld, som de ønskede skulle på deres pizza.

Her blev jeg virkelig sat på prøve, da jeg hader når fyldet ikke er ligeligt fordelt. Ligesom jeg hader, når pålæg ikke dækker hele rugbrødsmaden. Sådan en leverpostejmad hvor der er top på midten, men ikke noget i kanterne, kan gøre mig helt frustreret.

Jeg ville aldrig selv spise den, før det var smurt ordentligt ud i et lige lag. Måske er jeg tosset, men jeg er heldigvis ikke ene om det. Min bror og veninde har det på præcis samme måde.

Nå, men tilbage til pizzaerne med det ulige fordelte fyld.

          

 

Drengene synes det var så fedt, selv at måtte bestemme hvad og hvor meget der skulle på deres pizza.

Et lille tip! Køb ekstra coctailspølse.

Danni blev selvfølgelig også sat til at rulle hans egen pizza ud, selvom det bestemt ikke var med hans gode vilje. Da han lige var kommet sig over at skulle røre ved dejen, gik der sport i at overgå mig med at svinge pizza dejen rundt på fingeren, som en ægte italiano pizzamand. Det skabte stor begejstring hos børn og forældre.

          

Da alle fire pizza var lavet og vi ventede på at de blev bagt, skulle vi selvfølgelig finde på navne til pizzaerne, og til vores pizza bageri. Der var f.eks pizzaen Buddi, Mamacita, Okker (Oscar) og Fars pizza hos os.

Bertram synes desværre ikke at hans pizza var helt så spændende med kun få stykker skinkestrimler på, og en lille klat ost i midten. Han ville meget hellere have min pizza (jeg forstår ham gosdt). Jeg endte derfor med at spise en kedelig pizza, hvor fyldet på ingen måder var ligeligt fordelt. Tsk tsk.

Men hvad gør man ikke for sine børn.

Det er bestemt ikke sidste gang at Cirkus Bo’s pizza bageri har åbent.

Man kan selvfølgelig også bruge købe pizzadej og færdiglavet tomatsovs, hvis det skal gå ekstra stærkt. Jeg er sikker på, at børnene stadig vil elske at designe og navngive deres egne pizzaer, med deres yndlings fyld på.

 

God fornøjelse!

 

Følg gerne med på: https://www.instagram.com/mariadeis/

 

Jeg er 38 år, mor til to drenge på 4 og 6 år. O på 4 år har epilepsi og B på 6 år er skyggebarn. Jeg er uddannet fysioterapeut og har speciale inden for børnefysioterapi og sansestimulering. Jeg har gået på gymnastik højskole, cyklet til Paris og arb. frivilligt i Thailand i 6 mdr.


Følg Maria Deis på de sociale medier