Børnepasning og Bøhtotter

Børnepasning og bøhtotter.

http://www.engagefestival.dk/

Når man endelig har alene- kærestetid, men ikke formår at udnytte det ordentligt, og søvn, træning og rengøring bliver prioriteret i stedet for brunch og holden i hånden.

 

I weekenden skulle jeg til et pårørende arrangement på Aalborg kaserne. Arrangementet var lørdag men da Farmor og Farfar allerede kunne klare børnepasning fra fredag, valgte vi, at jeg skulle komme til Aalborg fredag, efter den årlige sommerfest i institutionen.  Så efter aflevering af gutter, satte jeg næsen mod lufthavnen, til en hyggelig weekend uden børn.

Jeg lander kl.22, og bliver hentet af Danni, som er lykkelig for at han lige nåede at se en fodboldkamp færdig. Jeg kommer med til kasernen, får udleveret et adgangskort og kommer hen til værelset, hvor Danni bor. Ud over lugten af sure soldaterstøvler, bliver jeg mødt af en oldschool sovebriks i den ene side af rummet og en enkeltmandsseng i modsat side. Danni smider sig hurtigt på den blå kontorstol, og sætter sig klar til en ny fodboldkamp. Så er hygge-, alene-, kæresteweekenden ligesom skudt i gang.

Lørdag morgen tager vi ud for at starte dagen med en romantisk morgenmad. Vi kører på McD og køber en sund og nærende morgenmad, som vi snupper med i bilen. Nu skal Danni nemlig vise mig Aalborg på 45 min. Vi kører mod havnen, finder en bænk og sætter os der med vores McD mad. Og selvom det måske ikke lyder skide romantisk, så var det faktisk mega hyggeligt. Vejret var fint, udsigten super og selskabet i top.

 

Tilbage på kasernen skal arrangementet i gang. Det er informativt og ”sjovt” at se billeder fra lejren, og en lille film der er lavet over de sidste mange måneders træning. Men det er også hårdt.

Vi hører om SÆHÆ, som er en særlig hændelse. Altså hvordan man som pårørende bliver informeret, hvis der sker noget under udsendelsen. Helst ser de, at soldaten selv kan ringe hjem, hvis han er i stand til det. Hvis ikke bliver man ringet op af en kontaktofficer. Rigtig skidt står det til, hvis det banker på døren, så ved man at det ikke er en god nyhed.

Vi hørte også om ”den sidste vilje”, som alle soldater skal udfylde inden de skal afsted.

                                            

Vi skulle flyve hjem, og videre til sommerfest hos Dannis kollega. Pga. fly forsinkelse kom vi først ved 21 tiden, og der var jeg helt smadret efter dagens indhold. Så det blev ikke til den vilde havefest for mit vedkommende, og vi kørte noget tidligere hjem end planlagt. Vi gik begge omkuld, så snart vi ramte hovedpuden og sov til kl.10 dagen efter.

Nå men, gik I så ikke ud og tog en hyggelig brunch søndag formiddag, tænker du jo nok?

Nej, der blev det heller ikke til kæreste hyggetid. Danni skulle arbejde lidt og jeg gik i gang med en tiltrængt rengøring.

Her gør jeg mig en masse besynderlige fund.

Det første jeg finder er så store mængder sand i min seng, at institutionens sandkasse ville blive helt misundelig, hvis den kunne se det.

Dernæst finder jeg en udefinerbar orange dims, jeg er stadig i tvivl om det er en gammel indtørret gulerod, en indtørret sød kartoffel eller noget helt tredje.

Jeg går helt amok og støvsuger under sengen, flytter bedrollere og støvsuger flittigt, flytter bedrollere tilbage, for at erfare at der nu er dukket flere store bøhtotter op, der hvor jeg lige har støvsuget.

Jeg hænger dyner og puder ud på altanen. Der bliver jeg mødt af en gammel afgnavet agurk og to stk vandmelon skræl.

Jeg hiver sofaen ud og skal støvsuge derunder, kun for at opdage tre patroner til underboens nerf gun, diverse duplo klodser, en ske med havregrød på, en cherrios ring, en sten, og en rød pølse, denne er dog heldigvis kun af plastik.

Jeg går videre til børneværelset, hvor jeg finder sidste halvdel af min nieces par sko, som hun glemte til Bertrams fødselsdag i februar.

Så finder jeg 5 muslingeskaller og en grankogle.

Og der finder jeg så ud af, at det bliver nødvendigt med en kaffepause inden jeg fortsætter min skattejagt af bizarre ting.

Sker det her virkelig kun hos os? Hvilke underlige ting har I fundet hos jer?

Søndag sluttede med en tur til Glumsø for at hente Cirkus Bo, som selvfølgelig var blevet forkælet af Farmor med kage, is og nyt fodboldtøj.

 

 

Jeg er 38 år, mor til to drenge på 4 og 6 år. O på 4 år har epilepsi og B på 6 år er skyggebarn. Jeg er uddannet fysioterapeut og har speciale inden for børnefysioterapi og sansestimulering. Jeg har gået på gymnastik højskole, cyklet til Paris og arb. frivilligt i Thailand i 6 mdr.


Følg Maria Deis på de sociale medier