De bedste bananpandekager – perfekt til madpakken

I dette blogindlæg vil jeg dele en opskrift med jer på de bedste bananpandekager mine unger nogensinde har fået. En bonus er, at de samtidig er utrolig nemme og hurtige at lave.

Uanset hvor meget jeg end godt gad være type, der stod hver uge og lavede små omeletter, bagte pølsehorn, eller andre lækkerier til madpakken. Så bliver jeg nok bare aldrig den type.! Hvis sandheden skal frem, så har jeg aldrig været den store bagetype.
Når vi herhjemme skal have hjemmebagte boller eller pizza er det eksempeltvis også altid Brian der klare dejen også færdiggør jeg projektet.

Alligevel syntes jeg Victors madpakke mangler lidt ekstra lækkert af og til. Han elsker pandekager. Jeg har derfor længe tænkt over at prøve og lave nogle bananpandekager han kunne få med.
Lad mig bare sige at det skridt skulle jeg have taget for længe siden. Det tager jo absolut INGEN tid at lave.

De kan i øvrigt laves uden sukker og er derfor også et hit til institutioner med sukkerpolitik, til fødselsdage el lign. Samtidig brugte jeg bananpandekagerne til Felix da han var lille og så småt begyndte at spise selv. De er som i kan se på nederste billede stadig et kæmpe hit og uden tvivl de bedste bananpandekager herhjemme.

 

De bedste bananpandekager

ingridienser til de bedste bananpandekager

(12-20 stk afhængig af str – tager ca 25 min at lave)

2 modne bananer
1 dl havregryn
1 dl hvedemel
3 æg
1/2 tsk. salt
(1 ss sukker – hvis man ønsker det)

fedtstof til stegning.

Fremgangsmåde:

  • Mos bananerne. Jeg bruger en stavblender, da drengene ikke
    vil spise dem hvis der er bananklumper i.
  • Bland havregryn, mel, æg og salt (evt sukker) i og rør godt indtil du har en ensartet dej.
  • Opvarm en pande.
  • hæld en klat dej på panden* og brug ske eller pallet til at “glatte” det lidt ud på panden. Du kan sagtens lave 3 -4 pandekager af gangen

*Jeg bruger ca 2 spiseskeer dej til en pandekage, hvis vi skal hygge med dem herhjemme. Laver jeg dem til madpakkerne bruger jeg 1 spiseske dej til hver pandekage.

Laver du bananpandekagerne til brunch eller andet, kan jeg anbefale at servere dem med lidt chokoladesauce, nødder, sirup, sukker bær el lign.

de bedste bananpandekager er et hit hos felix
de bedste bananpandekager er gode til madpakkende bedste bananpandekager er lækre som dessert
Så er der serveret.

God fornøjelse <3
mangler du inspiration til at dele ud i institutionen? hop over og tjek de seje Kajboller ud.

 

// Anette – @krudtuglernes.mor

Jeg hedder Anette. Nogen kender mig måske bedre som Krudtuglernes.mor på Instagram, du er velkommen til og hoppe ind og lure med... Jeg er 32 år og født og opvokset i Odense. Det er også her jeg sammen med Brian, min kæreste og bedre halvdel gennem 8,5 år har valgt og købe hus, som vi har boet i siden 2012. Sammen har vi 2 skønne drenge. Victor som meget uventet kom til verden 6 uger før termin i april 2014 og lillebror Felix der er fra maj 2017. Jeg er Mor med stort M. Jeg er "head over heels in love" i min lille familie. En ubetinget kærlighed jeg ikke ville være foruden. En rutschebanetur der har og stadig dagligt byder på noget af det mest vidunderlige, men også noget af det hårdeste jeg har prøvet. Fra mig vil i kunne forvente indlæg om alt og ingenting. Alt lige fra livet som mor og tips og tricks, til opskrifter og gaveideer. Mon ikke der også sniger sig lidt ind fra mit "luksus på budget" gen :P Ikke mindst får i et glimt ind i vores helt normale hverdag i en typisk dansk familie. Jeg glæder mig til at dele mit univers med jer og håber i har lyst til og læse/følge med. // Anette - @Krudtuglernes.mor Følg mig på instagram og facebook.


Følg Anette Rasmussen på de sociale medier