Den lækreste dessert

Hvert år står jeg for desserten og nytårsaften 2018 var ingen undtagelse. Men hvad skulle jeg finde på i år? Det tog en del søgningen på nettet før interessen faldt på denne skønhed fra www.bageglad.dk

Jeg har efterhånden bagt rigtig mange kager og lavet tonsvis af desserter, da hele min familie er meget kageglad. Men den her fik virkelig meget ros med på vejen, så derfor vil jeg dele den med jer.

Det er dog ikke en dessert man skal lave, hvis man er bange for kalorier, da bare den portion jeg lavede krævede 1 liter piskefløde. Så selv om man kun får et lille stykke, så kan det sagtens mætte selv den største slikmund.

 

Kage består af 3 lag- brownie, hindbær og chokolademousse og laves i en bradepande på ca. 20 x 25 cm

 

 brownie

 • 200 g smør
 • 4 æg
 • 6 dl sukker
 • 3 dl hvedemel
 • 8 spsk kakao
 • 3 tsk vaniljesukker
 • 2 knivspids salt
 • Lidt rasp til formen

FREMGANGSMÅDE

Smelt smørret og mens det køler af piskes æg og sukker sammen. Rør mel, kakao, vaniljesukker og salt sammen i en anden skål. Bland det hele sammen og rør godt. Bageformen smøres grundigt med smør og drys rasp i bagefter.  Fordel dejen i formen og bag den ved 175 grader (alm ovn)

Mens kagen køler af laves første mousse som er hindbærmoussen.

Hindbærmousse:

 • 200 g frosne hindbær
 • 1/2 liter piskefløde
 • 3 spsk sukker
 • 2 blade husblas

Læg husblassen i blød i en skål koldt vand i cirka 10 minutter. Kom en lille smule vand i bunden af en lille gryde. Kog hindbærrene og sukkeret op under omrøring og lad dem så småkoge i cirka 2 minutter. Fjern gryden fra blusset. Blend hindbærrene med en stavblender. Tilsæt nu husblas og rør, indtil husblassen er smeltet. Hæld hindbærsaucen i en skål og stil den i køleskabet.

Imens hindbærsaucen køler af piskes fløden til flødeskum. Den skal ikke være alt for stiv, da du også rører, når hindbærsaucen skal tilsættes. Når hindbærsaucen er kølet af hældes cirka en tredjedel af hindbærsaucen i flødeskummet under omrøring. Pas på du ikke slår luften ud af flødeskummet. Tilsæt lidt efter lidt resten af hindbærsaucen. Pas på, at hindbærmoussen ikke skiller! 

Når moussen er rørt helt sammen fordeles den på den afkølede brownie bund i et jævnt og glat lag. Stil kagen i køleskabet i minimum 2 timer – optimalt natten over.

Jeg lod den stå natten over, da jeg ikke havde tid til at stå så mange timer i køkkenet. På dag 2 lavede jeg s chokolademoussen.

Chokolademousse

 • 190 g god mørk chokolade
 • 8 pasteuriserede æggeblommer
 • 1/2 liter piskefløde
 • 75 g sukker

Pisk fløden til flødeskum(ikke for stiv) og stil den i køleskabet. Hak chokoladen groft og smelt 150 g af den over vandbad. Pisk imens æggeblommerne og sukkeret sammen til en luftig æggesnaps.

Hæld den smeltede chokolade oveni en skål med de sidste 40 g chokolade og rør rundt, til al chokoladen er smeltet. Rør den smeltede chokolade i æggesnapsen.

Til slut vendes flødeskummet i chokolade/æggeblandingen. Når den er fuldtstændig fordelt kan den fordeles ud over hindbærmoussen. Husk at glatte laget ud. Når kagen har stået på køl i minimum 2 timer er den klar til at kunne udstikkes.

Den sværeste del

synes jeg var at lave de sprøjtede sommerfugle. Det er egentlig blot smeltet chokolade som man forsigtig sprøjter ud på bagepapir. Det løber hurtigt, er lidt varmt og ikke så nemt at styre. Men synes det lykkedes okay af et første forsøg. Når figuren er som ønskes lagde jeg det lille stykke bagepapir ind i et glas, så chokoladen vil stå flot buet, når det var stivnet.

 

Anretningen

Her brugte jeg en stor hjerteform udstikker. Man kan bruge den figur man har lyst til. Den skal blot være så høj den kan nå igennem alle 3 lag.

Udstik kagen og placere den på tallerknen, drys lidt kakao over og placer sommerfuglen. Vi valgte at servere en lækker vaniljeiskugle til, men kan sagtens spises uden.

Derudover kan der sagtens spises rester både 1 og 2 dage efter. Selve brownien blev nærmest kun bedre. God fornøjelse!

Jeg hedder Maria og jeg er 34 år. Jeg er bosat på Lolland med min kæreste og vores 3 dejlige drenge. Til daglig er jeg folkeskolelærer.


Følg Maria på de sociale medier