Er dine børn klar til skole efter en lang sommerferie ?

Er dine børn klar til skole ? Vores er ikke.

Victoria skal i 1 klasse efter sommerferien og holder 7 ugers ferie inden opstart, derfor er vi nu begyndt 2 uger inden skolestart, at aktivere hjernen igen – med fagligt indhold, så hun kan blive klar til skole . Det gør vi igennem leg og aktivitet.

Børn er meget forskellige, men vores datter har brug for at have en blid opstart for at blive klar til skole , og ikke ‘alt på en gang’ og ikke alt for ‘krævende’ men gerne hvor det bliver til leg, samvær og når HUN har lyst, og det tager vi altså hensyn til i den alder hun har, så hun ikke mister modet til indlærring.

Vi har mange lege, aktiviteter og ideer til hvordan vi gør det og vil gerne dele weekendens, ‘aktivering i hjernen’ 🙂

 

Aktivitet og indlærring igennem hygge og leg, på ferien

Vi tog i skoven, for her var masser af skygge og lege i. I skoven havde de en pose hver hvor der skulle samle ting ind de ville have med hjem til legen. 

Det var en hyggelig tur, hvor mange timer gik, og grundet varmen ventede vi til næste dag, med at lege videre.

Dag 2, lagde vi alle de spændende sager frem på bordet. De fik hver deres håndklæde med deres mange spændende fund.

 

Da Victoria er 7 år, går i skole og Lauge er 5 år og går i børnehave, fik de 2 slags opgaver. 

Lauge skulle tegne hvad han havde fundet, og hvis han kunne høre et

bogstav- kunne han ‘tegne det’ .

 

Victoria skulle stave i ‘børne-stavning’ hvor de staver alle de bogstaver de kan høre. Vi retter derfor ikke hvis der sten således ‘sden’ for det er sådan hun høre det. Det er kun vigtigt at hun kan høre bogstaverne og vi gør det til en leg – i aktiviteten af hjernen 🙂 for at hun kan blive klar til skole .

 

 

Andre ideer…

Har du ikke en skov i nærheden, kan du give en pose med på stranden hvor der kan samles spændende fund ind. Mange er jo alligevel på stranden disse dage 😉

Har du ældre børn kan du gøre det lidt svære, ved at de skal stave de fundene ting på Engelsk og er de yngre, kan de som Lauge tegne. På den måde kan hele familien samles om en lærrig aktivitet.

 

 

God fornøjelse,

-med leg under ferien, hvor min søsters Gourmet pizza kan anbefales til en dag det skal være nemt. 

Håber jeres børn er klar til hverdagen  (snart ) igen, vi arbejder på at vores bliver det. 

 

Winnie <3

Børneflapper Mor, Jeg er Winnie Holm som vil skrive blog indlæg fra vores families hverdag. ......Kedeligt! men sandt! For vores hverdag, er bare IKKE KEDELIG. Med et fuldtidsarbejde, og værende iværksætter har man virkelig travlt. Stolt har familien startet www.Borneflapper.dk hvor der designes Navnemærker, og senest denne blog. Bloggen kom til verden da det altid har været en drøm at blogge, men aldrig fundet rette blogsite. Jeg vil både komme med historier fra 'bag facaden' ’opskrifter til familien’ ’Aktivitet og lege’ ’Gaveideer’ og ’familie og hjem.’ Jeg tror på at man kun har et liv, og det vil jeg leve! Jeg mener ikke vi kan leve det ens, så jeg lever mit som jeg tror på at det leves bedst! Jeg tror på at DU er den BEDSTE FORÆLDER, fordi DU gør det med det du kommer med, og vigtigst som du tror på. Jeg er hvert fald den bedste Mor, og gør mit bedste for at være den allerbedste BonusMor og Mor for Lauge, Emil og Victoria. <3 Ja, for "bag facaden" er vi som jer, en ægte familie. - Vores familie, med dine, mine og vores børn. Fælles er at vi har valgt det, fordi det er rigtigt for os. Fordi det er sådan vores liv, leves bedst. Fordi en familie idag er rigtigt på mange måder. Energi, kærlighed og varme Kram Fra Winnie, BørneflapperMor Insta: @winnievipmus


Følg Winnie Holm på de sociale medier