Er du pip i låget ?

Gode råd fra familier som har høns i haven!

Skal jeg have høns i haven eller er jeg helt pip i låget ??? Mangler virkelig råd eller erfaring fra andre…

Det hele ser så nemt ud, og jeg har fundet et fantastisk sted hvor jeg kan få det som en startpakke med det hele.

Det lyder så nemt at jeg tror det bare handler om at gøre det? Børnene ville elske det, og Jonas er også OK med på ideen, men han mener at det er MIT projekt, så jeg skal tage valget om hvilket hus, høns og søge den brede viden, og så skal han nok være med til at passe de kære høns, og den deal er fair nok. Som jeg ‘flabet’ sagde da den kommentar kom, mindede jeg ham om de gode råd vi lige havde talt om til iværksætter! For det gælder vel også familie projekter ??? At man skal hoppe ud i drømmen, inddrage sin partner og tale om det praktiske. ?

Så jeg har indkaldt til familie møde angående tanken om at få høns, og inden da har jeg brug for råd 😀

 

Har søgt en hel del på nettet, og fundet frem til 2 racer. Den ene er  Orpington som børnevenlig og ligger få æg, den anden Isa Brown som er en god æggeligger og som jeg forstår det,er den ikke til at gøre tam.

Tanken er at få 2-3 stykker i haven, og hver dag kunne komme ud at hente æg til maden. Jeg elsker økologi, og det må da virkelig være de bedste æg i hele verden, når man selv har passet, plejet og hentet de æg, man slår ud på panden, til en god ‘Australsk morgenmad’ som herhjemme er Victorias ynglings morgenmad.

Hvad kræver det ? 

Hvad er jeres erfaring?

Børneflapper Mor, Jeg er Winnie Holm som vil skrive blog indlæg fra vores families hverdag. ......Kedeligt! men sandt! For vores hverdag, er bare IKKE KEDELIG. Med et fuldtidsarbejde, og værende iværksætter har man virkelig travlt. Stolt har familien startet www.Borneflapper.dk hvor der designes Navnemærker, og senest denne blog. Bloggen kom til verden da det altid har været en drøm at blogge, men aldrig fundet rette blogsite. Jeg vil både komme med historier fra 'bag facaden' ’opskrifter til familien’ ’Aktivitet og lege’ ’Gaveideer’ og ’familie og hjem.’ Jeg tror på at man kun har et liv, og det vil jeg leve! Jeg mener ikke vi kan leve det ens, så jeg lever mit som jeg tror på at det leves bedst! Jeg tror på at DU er den BEDSTE FORÆLDER, fordi DU gør det med det du kommer med, og vigtigst som du tror på. Jeg er hvert fald den bedste Mor, og gør mit bedste for at være den allerbedste BonusMor og Mor for Lauge, Emil og Victoria. <3 Ja, for "bag facaden" er vi som jer, en ægte familie. - Vores familie, med dine, mine og vores børn. Fælles er at vi har valgt det, fordi det er rigtigt for os. Fordi det er sådan vores liv, leves bedst. Fordi en familie idag er rigtigt på mange måder. Energi, kærlighed og varme Kram Fra Winnie, BørneflapperMor Insta: @winnievipmus


Følg Winnie Holm på de sociale medier

Nyeste Kommentarer

 • Claus Heinrich

  12/06/2018 at 15:50

  Jeg har nu 2 gange fået høns via hønsegården ved Michael og begge gange 3 stk. Isa Brown.
  Syntes nu de er ganske tamme og følger os lystigt rundt i haven og folden hvor de pt. går med vores 2 geder.

  Er ca. et par uger siden vi også tog startpakken igen hvor man lige får alt man behøver til at komme i gang og 2 dage efter de var her lå det første æg klar til os.
  I dag var dagen hvor alle 3 høns har lagt æg så det blev til 3 stk i dag.. Er dejligt at kunne hente friske æg dagligt.

  Vi har tidligere også skrevet om vores erfaringer på https://huspaalandet.dk/ omkring både hønsegården og det at have høns.. Vi opdaterer snart igen med det nye kuld 🙂

 • Claus Heinrich

  12/06/2018 at 15:54

  Glemte lige at skrive at det er virkelig minimalt af arbejde det kræver at holde høns.. Et par minutter om dagen er nok.
  Vi har dem som fritgående i en 1000m3 fold, og det tager maks 5 minutter dagligt at lige checke dem og sikre de har mad og vand og ellers trives godt..
  Prisen på æg der er oppe i 3,- pr økologisk æg giver det rigtig god mening at selv holde høns – og så er det endnu friskere og smager bare lækkert

  • Borneflapper Mor

   14/06/2018 at 14:17

   Hej Claus,
   Ja det er dyrt at købe æg, så hvis man tænker pris med ind i det, er det da helt klart en fordel, for os mødre / fædre Som bruger dagligt æg til mad, bagning osv.

   Jeg har ikke 1000m3 grund, men er det ‘nok’ det start kit som Michael sælger eller kræves der mere frit gående ‘legeplads’ de de kære høns ?

   Winnie <3

  • Borneflapper Mor

   14/06/2018 at 14:18

   Hej Claus,

   Vil da læse med, på næste opdatering.

   Tror også vi vælger isa Brown, så de kan blive tamme og børnene kan være en del af dyre livet <3

   Winnie

 • Sarah Vangekjær

  12/06/2018 at 20:14

  Jeg er (eller hjemme hos os er vi) også lidt af en øko-freak, og vil virkelig gerne have høns hjemme i haven. Derfor følger jeg lige lidt med i tråden 🙂

  • Borneflapper Mor

   14/06/2018 at 14:20

   Ja , det er fantastisk med økologi 🙂
   Jeg prøver at købe alt økologisk, selv kød – trods jeg nogengange bander over prisen.
   Senest har vi købt pakken fra årstiderne, hvor alt er økologi, men ville nu helst dyrke alt selv. Hvis jeg kunne få tiden <3

   Hvis i hopper ud i høns snart- så del lige op starten med mig <3

   Winnie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.