Få kvalitetstid i ulvetimen

Udfordringer med ulvetimen

Alle som har børn kender formentlig til den udfordring ulvetimen kan skabe.  Når børnene kommer hjem er de trætte, sultne, utålmodige og generelt lidt pirlige. Den udfordring har vi over adskillige omgange forsøgt at mindske. Nogle forsøg dog mere vellykket end andre.

Vi har forsøgt:  ingen tv, ingen ipad, ipad tilladt, tv tilladt, musik hygge, små lege og meget meget mere. Jeg har ikke været helt tilfreds, da jeg gerne vil have en rolig hyggestund. Synes det er vigtigt at finde tid til kvailitetstid inden dagen er omme.

Løsningen

Men en dag slog det mig – kan jeg mindske sulten, kan jeg måske også mindske nogle af de andre udfordringer man har i den såkaldte ulvetime. Men hvordan gør man så det uden at fjerne aftensmadsappetitten. Løsningen lå egentlig lige foran mine fødder, det var blot at finde den.

Et fad med snacks – frugt, kiks, knækbrød eller hvad man lige synes om. Her er det kun fantastien der sætter grænsen!!! Og tro mig ungerne elsker det og vil nyde at få lov til at afgive ønsker til indholdet på fadet!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vores løsning

Så nu når vi kommer hjem fra arbejde, så klargør far og drengene stuen. De tænder stearinlys og musik. De finder en tår at drikke og aktiviteter frem (lektier til den store og puslespil/malebog/bøger/osv. til de små) alt imens jeg laver fadet klar. Det tager max 10 min så er al frugt skåret, knækbrødet smurt og det hele dekoreret på et fad.

Denne løsning har vi praktiseret de sidste 14 dage og jeg er mega fan. ♥

Lektielæsning og aktiviteter er ikke noget nyt, men fadet har virkelig ændret stemningen til meget mere hygge og ro.  Vi har virkelig fået skabt en rolig hyggelig stund inden maden skal laves, hvor hele familien er samlet – vi får ro til at snakke om dagen, hygge med lektielæsningen, træne motorik/sprog osv. for de små.

 

Derudover har vi fuldstændig fjernet alt hvad der hedder elektronik, fra vi kommer hjem og til vi er færdige med at spise. For selv vi forældre, kan faktisk have ret meget gavn af at lægge mobilen fra os et par timer om dagen 😉

Selve aktiviteten kan vi bruge imellem 30-60 min på hver dag, hvor vi snakker om dagen! Spiser, læse lektier, lave små aktiviteter og generelt hygge og lege med børnene!

Tak fordi i læste med! Håber inspirationen kan sprede sig og at mange flere familier vil opleve at ulvetimen faktisk nærmest kan forsvinde, med ganske få justeringer. Min skønne veninde @zeniabarbara har allerede selv forsøgt ideen af hjemme hos hende og de oplever også de positive sider af fadets betydning ♥ Det kan i læse mere om på hendes blog her på børneflapper

 

God fornøjelse!

 

 

 

Jeg hedder Maria og jeg er 34 år. Jeg er bosat på Lolland med min kæreste og vores 3 dejlige drenge. Til daglig er jeg folkeskolelærer.


Følg Maria på de sociale medier