Familieferie – sol, krudtugler og cocktails i Sunny Beach

. . . “I skal vel ikke til Sunny Beach med Børn? Altså i Bulgarien, hvor folk tager hen for at feste og ligge i druk fra de kommer til de tager hjem?” Jo! sommerens familieferie gik til Sunny Beach – og det har uden tvivl været en af de bedste ferie vi har været på 🙂

Jovist jeg var da også lidt skeptisk og var måske mere tilhænger af en tur til Kreta, men da flyafgange, beliggenhed, pris mm bare tiltalte os mere ved og vælge Bulgarien, blev det udfaldet.
Vi skulle slet ikke have været afsted i sommeren! Da vi for 5-6 mdr siden kiggede rejser syd på, var det hele alt for dyrt, men sidste onsdag faldt vi over en lækker rejse til Bulgarien, Sunny Beach for 7.500 kr. for os alle 4 (all inclusive koncept, bagage og transfer). Så kuffertne blev lynhurtig pakket og fredag morgen røg vi mod Billund.

vi har altid holdt af at rejse og gør det så ofte som muligt. Normalt er vores prioriteter ikke luksushoteller. Vi lægger istedet b.la. vægt på beliggenhed og poolområde (jeg er nemlig ikke strand menneske), men må sige at vi fik meget mere for pengene end vi havde regnet med.

Med dette opslag vil jeg gerne fortælle, at man snildt kan tage til Bulgarien på familieferie.
Så skulle nogen sidde med fordomme eller overvejelser så smid dem ud til højre og book en ferie 🙂 Bulgarien har en masse og byde på alt lige fra billige restauranter, skønt vejr og generelt et billigt land at befinde sig i – også er rejser hertil oftes til nogle rigtig gode priser.

 

Valg af hotel.

Hotellet vi endte med at vælge var Ihotel. Det var vigtigt for os, ikke at være nabo til Den glade Viking 😛 Derfor var dette et helt perfekt valg. Vi boede ca 1.3 km fra det vilde byliv og alligevel havde vi supermarkede, Fun Park (mini tivoli) og de typiske “butikker” lige udenfor hotellet.
Nu tænker man – WoW der må være meget larm, men nej… selvfølgelig var der støj, men på ingen måde noget man ikke ville opleve så mange andre steder.

 

 

Vi havde hjemmefra booket et helt alm standardværelse (vi gad ikke betale ekstra for et familieværelse med mere plads).
Jeg var meget overrakset over værelset – det var på ingen måde stort, men det havde jeg heller ikke regnet med eftersom der stod en dobbeltseng, en ekstra opredning og en babyseng. Vi kunne da også næsten kun lige have plads til barnevognen, men det er nu også vores holdning, at vi ikke behøver kæmpe værelser, da vi jo sjældent befinder os der.

Noget af det jeg næsten altid savner at komme hjem til er et “ordentligt” bad (og med det mener jeg et bad hvor der rent faktisk er tryk på vandet i bruseren) men ikke engang dette skulle blive en skuffelse – sjældent har jeg i udlandet fået så skønt et bad 🙂

 

 

familieferie = All Inclusive

Det er bare nemmest med 2 børn, som i tide og utide kan være sultne eller måske ikke når og drikke sin vand, juice el lign mens det er koldt og derfor er det en vigtig faktor, når vi rejser at det er med all inclusive.
konceptet på Ihotel levede fint op til forventningerne.
For Victor betød det ALT at der var pandekager hver morgen 😛 hvor felix var glad for pommes frites og faren for de mange typer æg til morgenmaden. Personligt var de mange kager altså et hit 😀
Jeg tror aldrig man kan undgå helt at blive lidt træt af maden, når ferien nærmer sig sin slutning. Vi har i hvert fald før oplevet at variationen ikke var så stor… og nej det var måske heller ikke vildt forskelligt hvad Ihotel bød på fra dag til dag. Morgenmaden var mere eller mindre den samme hver morgen (udvalget var dog stadig stort, så man kunne jo selv variere fra dag til dag) frokost og snacks var ofte det samme hvor aftensmaden var lidt mere alsidig – der blev både budt på tyrkisk, bulgarsk og italiensk aften 🙂

Velegnet til børnefamilier.

Hotellet bød b.la på en lækker børneklub, som dagligt stod på masser af aktiviteter for børnene. Skattejagt, leg i poolen, perlerier, male t-shirts og minidisko om aftenen var bare nogle af de aktiviteter Victor deltog i – selvfølgelig sammen med mor tæt på, da man er for genert til andet 😉 et par gange om dagen kiggede Lollo & Bernie også forbi (maskotterne).

Et stort plus som jeg syntes er værd at nævne var det fantastiske poolområde. Oftes syntes jeg børnepools er for små og nærmest ikke eksisterende. Det var altså langt fra tilfældet her! der var et stort poolområde bestående af 4 bassiner. 1 stort, hvor vandet var 30 cm til de små. En større pool med forskellige dybder (“voksenpool”). Et bassin kun til vandrutchebaner og endnu en børnepool hvor vandet var 50 cm. Begge drenge nød også godt af den store legeplads på hotellet, som virkelig fint var delt op i former for sektioner, så det passede til børn i forskellige aldersgrupper.

Ikke kun hotellet bød på masser for børn. Også udenfor hotellet kunne man mærke hvordan byen indbød til familieferie med mindre børn. Det va b.la. muligt at blive kørt gennem byen i det lille tog (vi gav 7 leva – ca 28 kr for os 4), Fun Park (mini tivoli) – dette var dog lidt dyrere, 5-7 leva, altså 20-27 kr pr tur og massevis af legetøjsbutikker.

 

 

Så herfra skal lyde et kæmpe shoutout for Bulgarien, Sunny Beach og ikke mindst Ihotel, som for kæresten, vores krudtugler og jeg bare blev den helt perfekte familieferie 🙂
Sunny beach er meget andet end vilde byture, alkohol og solbadning – og hvem siger egentlig man ikke kan få en cocktail, selvom man har børn med 😉

Mon nogen af jer har været på familieferie i Bulgarien, eller måske gør overvejesler om det??

 

Tak fordi du læste med <3

pssst.. hvis der ikke er vilde ferieplaner i programmet, kan i også bare hygge derhjemme med lækre Kajboller – jeg har delt en super lækker opskrift på bloggen.

 

// Anette.
Instagram: Krudtuglernes.mor

 

Jeg hedder Anette. Nogen kender mig måske bedre som Krudtuglernes.mor på Instagram, du er velkommen til og hoppe ind og lure med... Jeg er 32 år og født og opvokset i Odense. Det er også her jeg sammen med Brian, min kæreste og bedre halvdel gennem 8,5 år har valgt og købe hus, som vi har boet i siden 2012. Sammen har vi 2 skønne drenge. Victor som meget uventet kom til verden 6 uger før termin i april 2014 og lillebror Felix der er fra maj 2017. Jeg er Mor med stort M. Jeg er "head over heels in love" i min lille familie. En ubetinget kærlighed jeg ikke ville være foruden. En rutschebanetur der har og stadig dagligt byder på noget af det mest vidunderlige, men også noget af det hårdeste jeg har prøvet. Fra mig vil i kunne forvente indlæg om alt og ingenting. Alt lige fra livet som mor og tips og tricks, til opskrifter og gaveideer. Mon ikke der også sniger sig lidt ind fra mit "luksus på budget" gen :P Ikke mindst får i et glimt ind i vores helt normale hverdag i en typisk dansk familie. Jeg glæder mig til at dele mit univers med jer og håber i har lyst til og læse/følge med. // Anette - @Krudtuglernes.mor Følg mig på instagram og facebook.


Følg Anette Rasmussen på de sociale medier