Felix, har du Kajboller med?

“Ej mor, hvorfor er de grønne” spurgte Victor onsdag morgen da han så de fine Kajboller Felix skulle have med i dagplejen.

Felix kunne d. 30 maj fejre sit første år… HURRA!

Jeg syntes det var en kæmpe udfordring og finde ud af hvad han skulle “dele ud” i dagplejen. Victor havde i sin tid et frugtpindsvin med – hvilket var ret voldsomt i og med han var dagplejebarn og der “kun” skulle være til 4 børn 😛 men flot var det..
Felix er nu også dagplejebarn, men er i en dobbeltdagpleje med 9 børn..  så et fint frugtdyr havde været fint, meen jeg har jo så et barn, der bare ikke gider spise frugt 😀 derimod ELSKER han brød…
så en fin kombination af lidt skåret frugt i bægre og Kajboller blev beslutningen 🙂

Det var til stor overraskelse og glæde i dagplejen både blandt voksne og børn.

 

 

 

 

 

 

 

Skulle du have mod på at springe ud i det og lave Kajboller til institutionen måske bare lave lidt fjollerier derhjemme er opskriften ganske simpelt. Den kommer her.

Til 12 Kajboller.

Dejen:
50 g gær
2,5 dl mælk
1 æg
0,5 tsk salt
2 ss sukker
ca 500 g Hvedemel
50 g flydende magarine
3-4 ss grøn frugtfarve (jo mere farve der bruges jo flottere resultat)

Mælk el æg til pensling.
Glassur (flormelis og vand) samt rosiner til øjne.


Fremgangsmåde:

  • Gær og salt opløses. Smør, mælk og frugtfarve blandes sammen og hældes herefter sammen med gæren. Tilsæt sukker og æg og tilsæt til sidst langsomt melen. Dejen skal være fast og ikke “klistre”.
  • Dejen stilles lunt og skal hæve 40-50 min.
  • Fordel dejen i 12 stykker og form dem til små boller. Når de lægges på bagepladen trykkes de en anelse flade.
  • lad dem hæve 12-15 min og pensl herefter med mælk el æg.  Bag i Ovn ved 180 grader i 9-11 minutter.
  • Når bollerne er afkølet skæres de halvt op (man kan efter ønske give kajbollen en ostehaps, figenstang el lign i munden). Lav en tyk glassur (laves den for tynd løber det) og lav to små klatter til øjne og sæt en rosin fast oveni.


Wupti så er der spændene og lækre Kajboller til børnene 🙂

God fornøjelse. 

// Anette – @krudtuglernes.mor
…En del af Børneflapperfamilien

Jeg hedder Anette. Nogen kender mig måske bedre som Krudtuglernes.mor på Instagram, du er velkommen til og hoppe ind og lure med... Jeg er 32 år og født og opvokset i Odense. Det er også her jeg sammen med Brian, min kæreste og bedre halvdel gennem 8,5 år har valgt og købe hus, som vi har boet i siden 2012. Sammen har vi 2 skønne drenge. Victor som meget uventet kom til verden 6 uger før termin i april 2014 og lillebror Felix der er fra maj 2017. Jeg er Mor med stort M. Jeg er "head over heels in love" i min lille familie. En ubetinget kærlighed jeg ikke ville være foruden. En rutschebanetur der har og stadig dagligt byder på noget af det mest vidunderlige, men også noget af det hårdeste jeg har prøvet. Fra mig vil i kunne forvente indlæg om alt og ingenting. Alt lige fra livet som mor og tips og tricks, til opskrifter og gaveideer. Mon ikke der også sniger sig lidt ind fra mit "luksus på budget" gen :P Ikke mindst får i et glimt ind i vores helt normale hverdag i en typisk dansk familie. Jeg glæder mig til at dele mit univers med jer og håber i har lyst til og læse/følge med. // Anette - @Krudtuglernes.mor Følg mig på instagram og facebook.


Følg Anette Rasmussen på de sociale medier