Gammeldaws æblekage

Gammeldaws æblekage

Hvis du lige her på falderebet mangler en nem dessert til nytår eller måske bare en anden dag, hvor der kommer gæster, eller der skal gøres lidt ekstra ud af det derhjemme, så er her en simpel, let og flot dessert de fleste kan lide.

Du skal bruge
  • 500g æbler
  • 1/2 dl vand
  • ca 2 tsk vanilje sukker eller en knivspids fra en vanilje stang
  • 100g sukker
  • makroner
  • 2dl piskefløde
Fremgangsmåde

Skyd æblerne og skræl dem. Skær dem i små stykker og put dem i en gryde med vandet og læg låg på. Når det er begyndt at koge ud, tilsættes sukker og vanilje sukker. Lad det koge under låg i ca 20min eller til det er hel most. Husk at røre i det ind mellem. Derefter puttes det i en skål og stilles i køleskabet. Det kan med fordel laves dagen før brug. Så pisker du flødeskummet. Hvis du, ligesom mig, er knap så vild med flødeskum, kan du tilsætte lidt vanilje sukker. Så finder du de glas/små skåle du vil anrette i. Du putter lidt knuste makroner i bunden, derefter en nogle skefulde æblemos i, derefter nogle flere knuste makroner. Hvis det skal være lidt ekstra fint sprøjter du flødeskummet på med en sprøjtepose, men ellers ligger du bare lidt flødeskum på toppen med en ske og som afslutning kan du drysse lidt fin knust makron/makronrasp eller revet chokolade ovenpå.  Velbekomme

Gift med Bjarne og mor til Laura og Storm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.