Græskarboller

Græskarboller

Traditionen tro har vi skåret græskar til halloween.

Drengene får lov at tegne på græskarret først, og så forsøger vi at skære efter det de har tegnet. Når vi udhuler græskarret for kød og kerner, gemmer jeg det i en skål.

Begge dele kan nemlig bruges efterfølgelse, og det er så skønt ikke at smide mad ud, men at bruge det og få det optimale ud af det.

Græskarkerner kan ristes i ovnen med salt på, og græskarkødet kan bruges til forskellige ting i køkkenet.

Vi bruger det blandt andet til suppe, i risotto og som her til græskarboller. Græskarsmagen er meget neutral og bollerne smager af alm. boller, og de kan både bruges til morgenmad, som tilbehør eller pynt på et festligt halloweenbord.

 

Denne søndag havde vi været ude og gå en lang tur med min familie, og da vi kom hjem og skulle have varmen, var det ekstra hyggeligt at der var små hjælpere, der kunne forme de grønne tutter der skulle oven på bollerne. Og så er der intet der slår en nybagt bolle efter en gå tur i den friske luft.

 

Opskrift på græskarboller:

  • 50 g gær
  • 500 g vand
  • 2 tsk salt
  • 0,5 dl olie , smagsneutral
  • 250 g grahamsmel
  • 500 g hvedemel
  • Græskarkød blendet til pure’
  • Grøn, rød og gul frugtfarve (kan undlades)

Fremgangsmåde:

Kernerne sorteres fra kødet, og derefter kommes græskarkødet i en gryde med en smule vand og koger det i ca. 5-10 min. Derefter skal det blendes til pure’.

Opløs gæren i vandet, og bland derefter olie i.

Tilsæt grahamsmel, salt og græskarpure’.

Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt så du kan mærke om dejen har fået nok. Den skal slippe skålen hvis du rører med røremaskine.

Herefter tager du en lille del af dejen fra. Ca. hvad der svarer til en stor bolle. Denne del skal æltes med grøn frugtfarve.

Den resterende del af dejen skal æltes videre med lidt gul og rød frugtfarve, så du får en orange farve bolledej.

Dette kan dog undlades, og bare vil have helt neutrale boller. Så kan man i stedet sætte en mandel i på toppen som en tut.

Dejen skal hæve i min. 30 min under et klæde.

Herefter skal dejen formes til boller, og de skal snittes hele vejen rundt, så bollerne ligner små græskar.

Den grønne del af dejen formes nu til små tutter, som sættes på toppen af bollen.

Bollerne kan evt. pensles med æg eller mælk.

Bages ved 220 g varmluft i forvarmet ovn i ca. 14 min.

Bollerne er simpelthen så fine og kan evt. spises som tilbehør til en lækker varm græskarsuppe. Jeg nåede desværre ikke et billede af de færdige boller, da mine små hjælpere havde travlt med at få bollerne ind på bordet, så de kunne vise, hvad de havde lavet.

De pynter også flot på et halloween bord, og så kan selv de mindste være med, når de skal laves.

Velbekomme.

Læs flere af mine indlæg lige her: https://blog.borneflapper.dk/author/maria-deis/

Tag mig gerne hvis du bager nogle af mine opskrifter: https://www.instagram.com/mariadeis/

Jeg er 38 år, mor til to drenge på 4 og 6 år. O på 4 år har epilepsi og B på 6 år er skyggebarn. Jeg er uddannet fysioterapeut og har speciale inden for børnefysioterapi og sansestimulering. Jeg har gået på gymnastik højskole, cyklet til Paris og arb. frivilligt i Thailand i 6 mdr.


Følg Maria Deis på de sociale medier

Nyeste Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.