Haveprojekt og forår i nybygget hus

Haveprojekt og forår

Det er blevet forår, og vi har haft mange dage med godt vejr. Det betyder, at vi kan komme i haven. Vi har en del projekter i vores have, fordi vi flyttede ind i vores nybyggede hus i januar 2018. Vi er langt fra færdige, men jeg synes, at vi har fået gjort en del. Så her kommer lige et lille indblik i, hvad der er sket indtil videre.

Fliser

Flisearbejdet var noget af det første, vi gik i gang med. Vi fik lagt fliser hele vejen omkring huset samt terrasse. Resultatet blev ret godt, men det tog også lang tid.

Det jeg er allermest glad for er vores lille terrasse ved indgangen. Her bruger vi rigtig meget tid, fordi der er læ, og fordi der er god sol om morgenen og skygge om eftermiddagen.

Have
Lille terrasse ved indgangen med morgensol

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den anden terrasse ligger på modsatte side af huset. Her har vi havemøbler og grill. Den er sydvendt, hvilket betyder, at vi får aftensolen. Vi har endnu ikke haft mange grill-aftner, men mon ikke der bliver tid til det her til sommer.

 

Have
Terrasse mod syd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Min kæreste har selv lavet hegn rundt omkring terrassen, så det giver læ, når vi spiser. Det er blevet rigtig godt.

 

Skur

Min kæreste designede og byggede selv vores skur. Her kan vi have plads til alle vores haveredskaber, cykler, grill og havemøbler. Vi har godt nok en dobbelt garage, men min kæreste mente ikke, at der var plads nok 😉

På enden af skuret valgte vi at lave et lille indhak, så vi nemt kan komme til haveredskaber. Det var min plan, at der også skulle hænge en tørresnor, men pladsen er ikke stor nok. Til gengæld er det et super godt sted til barnevognen, når der skal soves middagslur.

 

Have
Skur og sandkasse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ved skuret har vi også fået sat en sandkasse til vores søn. Vi har valgt en sandkasse med låg, så sandet kan dækkes til om natten. Det smarte ved låget er, at man kan bruge det som en lille bænk.

Der kom også en lille gynge op i taget i skuret. Den er endnu ikke en succes for Arthur, men måske bliver den det.

 

Planter

Den sidste ting, jeg lige vil tage med i indlægget her, er vores planter. Vi har plantet her i foråret 2019, og det var virkelig svært at vælge, hvilke planter vi skulle have. Vi tog på planteskole, og vi fik råd og vejledning.

Vi vil ikke have bede med blomster osv., fordi vi ikke får det vedligeholdt. Det skal være så simpelt som overhovedet muligt.

Vi fik derfor købt laurbærbuske og to træer. Jeg glæder mig til, at de vokser sig store, så vi kan lege gemmeleg i haven.

Have
Planter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Måske andre kan blive inspireret til, hvad de skal give sig til i det gode vejr 🙂

 

Du kan også finde inspiration til indretningen indenfor her

Mit navn er Mathilde. Jeg bor sammen med min søn, Arthur, og min kæreste, Martin, i Brønderslev. Jeg arbejder til daglig som jurist, og jeg underviser på Socialrådgiveruddannelsen på Aalborg Universitet. Jeg har svært ved at sidde stille, og derfor har jeg også hold i Fitness World. Men til tider elsker jeg at sidde med mit hæklegrej eller ved symaskinen.


Følg Mathilde på de sociale medier