Hjemmelavede scrunchies – DIY

Hjemmelavede scrunchies – DIY

Er du også begyndt at spekulere på decembergaver, og hvordan du kan glæde din datter, veninde, mor eller moster? Det er jeg! Jeg kan godt lide at være ude i god tid, og derfor er forberedelserne på decembergaverne allerede så småt begyndt. Mit første projekt er hjemmelavede scrunchies, fordi de er ret søde og sjove at give som en hyggelig lille gave.

Gaveidé

Hjemmelavede scrunchies er både nemme og sjove at lave, og de er super fine til en lille gaveidé. For at gøre gaven ekstra indbydende, kan du pakke dine scrunchies ind i cellofan og lave et sødt lille kort dertil, som du hænger i en silkesnor, der matcher farven på dine scrunchies. Du kan også købe en lille smart æske i Søstrene Grene.

DIY
Scrunchies
DIY
Scrunchies

Skal jeg kunne bruge en symaskine?

Selvom du måske ikke føler, at du er verdensmester i at bruge en symaskine, kan det sagtens lade sig gøre, da du hverken behøver at sy lige eller bruge forskellige sting. Du skal nemlig sy på vrangsiden og derefter vende stofstykket.

Jeg syer med almindelige sting. I begyndelsen og til slut syer jeg et par gange frem og tilbage for at hæfte tråden – så holder det bedre!

Du får det pæneste resultat ved at sy på symaskine
Sy ned langs kanten
Den pæne side af stoffet kan nu ses
Vrangsiden vendes indad

Opskrifter – DIY scrunchies

Jeg finder altid inspiration på nettet, og jeg faldt over et par DIY opskrifter på scrunchies. Jeg fandt en opskrift fra FLAIR blog og Søstrene Grene. Begge opskrifter ligner hinanden. Efter et par forsøg fandt jeg hurtigt ud af, hvordan mine skulle se ud.

Jeg har købt forskellige patchwork i Søstrene Grene, og de måler 55 x 45,5 cm. Jeg synes, at de små stofstykker er nemme at arbejde med, og en pakke koster kun 13,80 kr.

Små stykker stof fra Søstrene Grene
Patchwork

Når jeg bruger patchwork, klipper jeg et stykke stof på 10 x 55 cm. Jeg synes, at det passer bedst, fordi jeg ikke vil have mine scrunchies alt for brede. Men det er smag og behag.

Jeg har købt elastik i Jysk, og jeg bruger den brede elastik, fordi det er min erfaring, at det holder bedst. Elastikken binder jeg en kunde på (i stedet for at sy elastikken sammen).

Elastiksnor fra Jysk
Bred elastiksnor føres igennem stofstykket

Begge opskrifter (fra FLAIR blog og Søstrene Grene, som er linket til ovenfor) er grundige, og jeg har fulgt dem til punkt og prikke bortset fra ovenstående, hvor jeg lige har rettet lidt på størrelsen på stoffet. Desuden har jeg klippet et stykke elastik på ca. 20 cm. Endelig syer jeg mine scrunchies sammen i hånden til sidst. Nogle vælger at gøre det på symaskinen, men jeg synes, at jeg får det pæneste resultat ved at gøre det i hånden.

Patchwork fra Søstrene Grene
Hjemmelavede scrunchies

 

God fornøjelse 🙂

 

Forslag til andre gaveideer

Inden du smutter, kan du også finde et blogindlæg om en anden gaveidé – en hæklet butterfly til baby, som er skrevet af Merialek.

Du kan også bestille navnemærker til dit barn, barnebarn eller måske din bedste eller olde på plejehjemmet. Det kan være svært at finde på gaveideer til bedsteforældre og older, da de typisk ikke mangler noget.

Mit navn er Mathilde. Jeg bor sammen med min søn, Arthur, og min kæreste, Martin, i Brønderslev. Jeg arbejder til daglig som jurist, og jeg underviser på Socialrådgiveruddannelsen på Aalborg Universitet. Jeg har svært ved at sidde stille, og derfor har jeg også hold i Fitness World. Men til tider elsker jeg at sidde med mit hæklegrej eller ved symaskinen.


Følg Mathilde på de sociale medier