Hm er jeg så en Ego-mor ?

Ego-mor hvad for noget? Det er sommerferie for mange. Lige nu raser debatten både i medier og på facebook om forældre, der holder ferie uden deres børn. Jeg blev forleden konfronteret med, hvordan jeg dog kunne finde på og sende min yngste søn i dagpleje, mens mor, far og storebror holdte ferie!. Er jeg en ego-mor, fordi mit barn er i institution? eller er jeg bare i fuld forståelse for mine børns og egne behov og finder den rette balance??

Herhjemme kan jeg som mor sagtens tillade mig og holde en fridag el ferie for den sags skyld med god samvittighed over og sende mit barn i institution.
Det har jeg gjordt i år! Det er både sundt for mig og mine børn!

Som butiksansat byder min uge på skæve arbejdstider, weekendvagter og derfor også hverdagsfri. Jeg har aldrig været typen, der har holdt mine børn hjemme fordi jeg en torsdag har fri. Det er der jeg ordner vasketøj, handler ind, støvsuger, eller når mest muligt på min evige lange To Do liste. Så kan det da godt tænkes jeg henter ungerne en time el to tidligere, så vi stadig når og hygge lidt ekstra..

En ting jeg vil skynde mig og sige. Jeg er selvfølgelig ikke tilhænger af, man sender sine børn i institution for så selv og smutte på stranden, på shoppingtur eller daser den af på sofaen hele dagen.

Victors Sommerferie.

(i biffen med mor og far, mens lillbror hyggede i dagplejen).

i uge 25 havde vi en skøn ferie i Bulgarien. En uge hvor begge børn tog fri fra institution sammen med mor og far. Ugen forinden havde Victor (børnehavebarn 4 år) været med mormor og morfar på rhodos.  Han nød det til fulde ! 


uge 28 – 29 – 30 har børnehaven sampasning og er der noget jeg ikke er fan af, er det sampasning! i dagplejen var Victor aldrig rigtig god til legestue og gæstepleje. Efterfølgende ved børnehavestart, er det altså heller ikke altid lutter lagkage og aflevere. Ofte er det første han spørg om om morgenen “skal jeg i børnehave idag mor” og ja, det skal han jo, for mor skal arbejde!. Det er bestemt ikke vores indtryk at han er decideret ked af at være i børnehave og pædagogerne bekræfter nu også, at han leger fint med de andre.

(kvalitetstid med mor og far).

Dog sender jeg ALDRIG Victor i sampasning, Brian eller jeg har altid mulighed for at spørge om fri. Lykkedes det ikke passer morfar (som er førtidspensionist) glædeligt. Det er et privilegium og have morfar at trække på og Victor elsker tiden med ham. Faktisk så meget at de ofte har en ugentlig dag sammen, hvor Victor holder fri fra børnehave.

Victors feriekalender:
Uge 24 – ferie med mormor og morfar på Rhodos.
Uge 25 – Ferie med mor, far og Felix i Bulgarien.
Uge 28 feriehygge med morfar. 
Uge 29 feriehygge med mor og far
Uge 30 Feriehygge med mor, far og Felix.

5 ugers sommerferie! jeg tænker hvor mange børn mon der får det?

 

Felix sommerferie

For Felix vedkomne ser det lidt anderledes ud. Felix er 13 mdr og i privat dagpleje. Han elsker og komme afsted!. Han kan være træt og irritabel og vil hænge på arm af mor eller far, når de første 2 timer af dagen er gået. Sørme om han ikke så snart vi når dagplejen, suser glad i armene på de to dagplejere og på ingen måde har tid til og sige farvel (sjovt som man kan have 2 så forskellige drenge).

Felix´ feriekalender:
Uge 25 – ferie med mor, far og victor i Bulgarien.
Uge 30 – Feriehygge med mor, far og Victor.
Uge 31 – Feriehygge med morfar.
Uge 32 – feriehygge med mormor, mor og far. 

Herhjemme er der da ikke børn, som ikke holder ferie!
Vi har bare sammensat den løsning, der fungere bedst her. Selvom vi har privat dagplejeplads og derfor ikke tilbydes gæstepleje, havde jeg ikke sendt Felix afsted alligevel. Der måske fjollet, men jeg er nu gladest ved mine børn er i vante rammer. Hvorfor så kaste dem rundt, når morfar glædeligt tager en hyggedag med dem 🙂

 

Hvorfor holder i ikke ferie sammen?

(hentet tidligt i dagplejen og nyder turen hjem hånd i hånd med storebror).

Nogen vil da nok sætte spørgsmåltegn. Hvorfor holder Felix ikke ferie med os her i uge 29, når vi alligevel har fri?. Det er faktisk ret simpelt.

1. Felix hygger sig mindst ligeså meget, hvis ikke mere i dagplejen.

2. Victor får kvalitetstid med Ego-mor og far. Vi har været i biffen, ude og shoppe og skal på Stige Ø en af dagene. Han nyder lillebror ikke er der hele tiden og det skal der altså være plads til.
Jeg blev på alle måder bekræftet i dette da han igår aftes sagde “mor, kan vi ikke holde ferie sådan igen?” hvortil jeg måtte spørge hvad han mente og han sagde”bare mig, dig og far uden felix”.

3. Vi når en LANG række praktiske ting, som vi ikke havde nået med begge børn hjemme. Et legeværelse skal males og laves færdigt til drengene, en seriøs hovedrengøring af hele hytten, forberedelser til ny terrasse er bare nogle af punkterne.

4. dagplejen holder ferie 30 – 31 – 32 og hvis felix er hjemme i 29 også er jeg slet ikke i tvivl om uge 32 bliver stram og komme igennem.

 

Ego-mor og hvadså´?

(mens felix hygger i dagplejen laver Ego-mor lækkert legeværelse til drengene).

Så okay måske er jeg en Ego-mor, men jeg er dælme stolt af det! Alle familier er forskellige og har forskellige behov fuldstændig ligesom børn er/har det.

Mit behov som (Ego-)mor er at jeg får nået en masse praktisk. På den måde skal jeg i en travl hverdag ikke stresse over det, men kan derimod bruge masser af tid med mine børn. Faktum er, at med Felix hjemme ville vi ikke nå halvdelen af det, vi fik nået i uge 29…

Victors behov er at få noget alenetid med mor og far – Det mærkes tydeligt på ham i hverdagen, hvor lillebror til tider bliver for meget.

Felix er stadig lille og i min verden ikke bevidst om behov for ferie. Han er et sted han elsker og være og leger. Ofte stikker han i et skrig når vi henter ham – så JO! han har hygger sig og lider vist ingen nød.
Det er jo ikke fordi jeg slænger mig på stranden med et glas rose i den ene hånd og mobilen i den anden.
Jeg bekræftes dagligt gennem vores dagplejeres Instagram, hvor meget Felix hygger sig. Samtidig nyder Victor roen og opmærksomheden fra mor og far.

Herhjemme er det altså en Win Win for alle parter.
Jeg glæder mig over og kunne forkæle Victor med mor/far tid.
Jeg glædes ved mine børn vokser op med at man ikke er “bundet” til hinanden og der tages hensyn til alles behov. Ikke mindst glædes jeg ved hvordan vi i den kommende uge har krydset en masse af vores To Do punkter af på listen. Jeg ser frem til og nyde en tur i Legoland med min familie og ikke mindst nyde en hel uge med afslapning og familiehygge.

Men eksperterne siger…

Så meget! Nej, jeg tror ikke på at børn mellem 0-5 år har bedst af at være sammen med deres forældre 24/7. Nej, jeg føler ikke jeg svigter mit barn. Vi kan sagtens blive enige om, der nok i nogle tilfælde er børn der “parkeres” i institution, for at forældrene kan ligge og sole sig i haven dagen lang. Det syntes jeg på ingen måde heller er okay!. Jeg tror dog også man i hele denne debat skal passe på med og skære alle over en kam og huske på at ikke to familier er ens og har samme behov..

Bør børnene være hjemme så snart mor el far har fri?. Eller er det helt okay og få det hele til og gå op i en højere enhed?.

Tak fordi du læste med <3

Pssst. Du kan læse om vores fantastiske familieferie til Bulgarien, Sunny Beach og at man altså snildt kan tage børnene med til den famøse party by 😉

// Anette aka Ego-mor 😉
Instagram: Krudtuglernes.mor

Jeg hedder Anette. Nogen kender mig måske bedre som Krudtuglernes.mor på Instagram, du er velkommen til og hoppe ind og lure med... Jeg er 32 år og født og opvokset i Odense. Det er også her jeg sammen med Brian, min kæreste og bedre halvdel gennem 8,5 år har valgt og købe hus, som vi har boet i siden 2012. Sammen har vi 2 skønne drenge. Victor som meget uventet kom til verden 6 uger før termin i april 2014 og lillebror Felix der er fra maj 2017. Jeg er Mor med stort M. Jeg er "head over heels in love" i min lille familie. En ubetinget kærlighed jeg ikke ville være foruden. En rutschebanetur der har og stadig dagligt byder på noget af det mest vidunderlige, men også noget af det hårdeste jeg har prøvet. Fra mig vil i kunne forvente indlæg om alt og ingenting. Alt lige fra livet som mor og tips og tricks, til opskrifter og gaveideer. Mon ikke der også sniger sig lidt ind fra mit "luksus på budget" gen :P Ikke mindst får i et glimt ind i vores helt normale hverdag i en typisk dansk familie. Jeg glæder mig til at dele mit univers med jer og håber i har lyst til og læse/følge med. // Anette - @Krudtuglernes.mor Følg mig på instagram og facebook.


Følg Anette Rasmussen på de sociale medier