Hvad bilder du dine børn ind?

Jeg har engang læst, at man ikke må lyve overfor sine børn.

Jeg ved ikke, om jeg lyver overfor mine drenge (og andres børn), eller om jeg bare bilder dem små sjove historier på ærmet, som kan gøre det lidt nemmere at være forældre. Her er mine forældre tricks til en lettere/sjovere hverdag

Jeg spurgte Danni, om han kunne huske nogen eksempler, med små ting vi bilder vores drenge ind. Til det svarede han, at det kunne han ikke huske, og det mente han heller ikke at vi gjorde. Måske er det også mest mig der gør det. Men i forgårs prøvede Danni, alligevel at bilde Bertram ind, at han selv havde været på jagt og skudt den kylling, vi skulle spise til aftensmad.

Jeg blev inspireret til dette indlæg, da jeg hørte en af mine veninder fortælle, hvad hun sagde til sit barn.

Det var ikke helt i samme kaliber, som de ting jeg siger til mine egne drenge, men jeg labbede den til mig, og vil fremover også bruge den til mine egne.

Her kommer en liste over nogen af de ting jeg (vi), bilder vores børn ind, og et par ting som jeg har hørt mine veninder sige til deres børn.

1)  B vil altid køre i de der små biler/flyvere/toge, som butikscentre er vilde med at kaste ind forskellige steder. Dem der, der koster 10 kr og så vipper den ca. 7 gange.  Jeg hader dem!

– Hver gang B sætter sig i en og vil have en tur, svarer jeg: Du ved jo godt at mine penge ikke virker til den slags maskiner! Han er dog blevet så smart, at han svarer, “så kan du bare låne nogen af mine penge, mor.”

2)  Bertram er begyndt at blive ret kræsen, efter han er startet i børnehave. Hvis en´ af de andre børn, ikke kan lide banan, så kan han heller ikke osv.

Han er derfor begyndt ikke at ville spise broccoli og blomkål og meget mere, som han ellers har spist uden problemer.

-Jeg har derfor bildt ham ind, at man bliver god til minigolf, hvis man spiser blomkål. Det går simpelthen lige i mini golf musklen. (Den sidder på underarmen, hvis du var i tvivl).

      

3) Bertram vil rigtig gerne starte til fodbold, og det udnytter jeg selvfølgelig også, ved blandt at sige til ham:

  • Hvis man spiser op, så bliver man god til fodbold.
  • Man må ikke starte til fodbold, hvis ikke man spiser rugbrød.
  • Grønsager går direkte ned i benene, så man bliver god til fodbold.

4) Vore lejlighed er altid meget rodet, og der ligger et konstant tæppe af legetøj på gulvet. Derfor siger jeg til B:

–  Hvis der ikke er ryddet op på gulvet, så spiser støvsugeren legetøjet. Den elsker især lego, og patroner til diverse skyde legetøj.

 

5) Hvis du ikke børster tænder, så falder alle dine tænder ud, og så kan du ikke spise mad eller is. Eller drikke juice.

6) Vi bruger selvfølgende også den klassiske med is bilen.

Tusind tak til den forælder der i sin tid fandt på den. Hvis den på en el anden måde, skulle have gået nogen forbi, hvilket er umuligt da der altid er en, der prøver at fortælle den, som om de fandt på den. Så kommer den her.

– Når is-bilen ringer med klokken, betyder det at der er udsolgt.

 

7) Da B var  mindre og stadig sov middagslur, men ikke ville sove, hvis vi skulle nogen steder hen:

– Man må ikke komme på besøg hos andre, hvis ikke man har sovet lur først. Det er reglen!

8) Jeg har to gange haft B med i biografen, og hver gang har jeg bildt ham ind at vi sad på kysserækken, og det uanset om vi sad i midten eller bagerst.

– Stik mig en møsser B, vi sidder på kysserækken

. 

9) Hvis vi har noget mad eller andet, som vi ikke vil have børnene til at spise. (Tak Lisa)

– Nej, den der skal du ikke tage den smager af kaffe.

– Den der, den er meget stærkt. Chili stærk.

10) Slikmaskiner med tyggegummi og chokolader.

-Jeg bilder O ind, at maskinen tilsyneladende ikke virker, da der ikke kommer noget ud, når han drejer på håndtaget.

 

11) I går fik jeg B til at spise et stykke banan, som han ellers har besluttet sig for, at han ikke kan lide mere.

Ved at sige til ham, at hvis han viste for mig at han kan lide banan, så kan han jo både få smoothies, pandekager, bananbrød, banankage, bananmuffins. Han spiste et stykke banan, hvis jeg lovede at lave muffins dagen efter. Det viste sig heldigvis, at han nu kan lide banan. Igen.

 

Hørt hos veninder:

-Hvis du sover, mens vi kører, så er vi hurtigere fremme.

-Man får orm i maven af at spise bussemænd.

-Man får langt hår af at spise gulerødder.

-Hjem-is bil sælger kun is til butikker.

-Man får ondt i øjnene af at have for mange lyserøde ting (også de hjemmelavede).

Nu skal det jo ikke lyde, som om jeg er en mega tarvelig mor, der hele tiden bilder mine børn underlige ting ind, som kun er for egen vindings skyld.

Jeg har bare nogle børn, som er ret småspisende og meget selektive. Så hvis jeg kan lokke lidt ekstra i dem, ved enten at bilde dem noget ind, lave en konkurrence eller love dem en is til dessert. Så skal jeg da ikke være for fin til at bruge forældre tricks.

Jeg tænker at de nok skal lære, at det hele ikke er rigtigt, men bare noget deres tossede mor, sagde for at lette livet med små børn.

Jeg forestiller mig også, at nogen ting sætter sig fast, og bliver noget som de også bruger, når de (forhåbentligt) engang får børn.

Feks. At bilen ikke kan starte, hvis ikke de har seler på.        

 

Har du nogle små fifs, du kan give videre?

Læs  flere af mine indlæg her:

https://blog.borneflapper.dk/wp-admin/post.php?post=5519&action=edit

Jeg er 38 år, mor til to drenge på 4 og 6 år. O på 4 år har epilepsi og B på 6 år er skyggebarn. Jeg er uddannet fysioterapeut og har speciale inden for børnefysioterapi og sansestimulering. Jeg har gået på gymnastik højskole, cyklet til Paris og arb. frivilligt i Thailand i 6 mdr.


Følg Maria Deis på de sociale medier