Hvad skal mit barn gå til?

I disse dage starter mange aktiviteter op og mange spørger sig selv, hvad deres små pus skal gå til… Eller skal de overhovedet gå til noget?

3 simple trin til måske at finde den eller de rigtige aktiviteter til dit barn:

1•Først og fremmest snak med dit barn, hvis barnet selvfølgelig er gammel nok til at have en meningen. Spørg om hvad barnet kunne tænke sig.

2• Hvis du er lidt i vildrede, og dit barn måske slet ikke har lyst til at gå til nogle aktiviteter, måske fordi barnet er bange for der ukendte, så find ud af hvad de fleste andre børn i børnehaven går til. Måske går den gode legekammerat til gymnastik og så er det måske lidt lettere at komme afsted.

3•Du må aldrig tvinge dit barn til at gå til noget barnet ikke har lyst til. Derfor er det godt at vælge en, max 2 ting, hvor man kommer til den første prøvetime og ser hvad det gør ud på og hvordan barnet reagere. Selvfølgelig kan det også være meget overvældende første gang, men man har tit som forældre en god eller en dårlig mavefornemmelse bagefter.
Dit barn skal ikke nødvendigvis gå til noget, bare fordi andre gør det!!

 

Her får du mit kendskab og anbefalinger til de få aktiviteter mine børn indtil videre har prøvet.

Spædbørn

Hvis du gerne vil gå til nogle aktiviteter, med dine hel små pus, kan jeg anbefale babysvømning og babysalmesang, som jeg gik til med begge mine børn. De elskede det og mor her kom lidt ud. Der var SÅ skønt  og man behøves ikke at være troende for at gå til babysalmesang eller kunne svømme for at gå til babysvømning. Der er plads til alle.

Gymnastik

Laura startede som 2 årig på gymnastikholdet: mor, far og barn. Her var jeg stadig med inde og kunne give hende den tryghed hun havde brug for. Året efter ville jeg gerne, at hun rykkede op på krudtugle holdet. Der skulle hun være inde til gymnastik alene, altså uden mor eller far. Men her var hun desværre ikke parat og da jeg gik og ventede lillebror, så havde jeg ikke mulighed for at være med inde til gymnastik hele tiden og far arbejde, så der stoppede vi med gymnastik.

Min lille dansemus

Om foråret, da hun var 3år, startede hun så til børnedans. Her var hun hel klar på at skulle danse selv og nu har hun gået til 2 forårssæsoner og er lige startet på hendes 2 vintersæson. Denne gang er holdet dog en kombi af børnedans og MGP dans. Hun elsker det. Hun har hver vintersæson fået valget mellem gymnastik og dans. Dans har indtil videre vundet 😉
Så det er bare med at finde noget dit barn elsker. Her tæller vi hele tiden dagene ned til onsdag, hvor det er dansedag.

Gift med Bjarne og mor til Laura og Storm.


Følg Annemette Dahl på de sociale medier