Hvidkålsgryde med oksekød

De fleste børnefamilier kender til udfordringen med at få børnene til at spise grønsager. Det gør vi også herhjemme, da ikke alle grønsager er lige velset. Vi følger madplanen mad for fattigrøve herhjemme, da det er dejligt at få god varieret mad, men samtidig spare på madbudgettet. Whats not to like 😀

Pludselig en dag dukkede denne ret op fyldt med grønsager og uden kartofler, ris, pasta osv. så vi var meget spændte på hvad ungerne ville synes om den.

Men de elsker den!!!

Du skal bruge:

  • ½ hvidkål
  • 6 gulerødder
  • 1 squash
  • 500 g. hakket oksekød
  • 750 ml. grønsags og oksebouillon – en terning af hver.
  • Fedtstof
  • 2 løg
  • 1,5 spsk. karry
  • Salt + peber

Fremgangsmåde

  1. Gulerødder, løg, squash og hvidkål skæres i små tern – lad endelig børnene være med til at snitte, størrelsen betyder ikke så meget 😉
  2. Løg og karry svitses i olie i en gryde i fedtstof – kødet tilsættes efterfølgende.
  3. Grøntsager, bouillon og vand tilsættes og småsimrer i 30-35 min.
  4. Smag til med salt, karry og peber.
  5. Synes retten for tynd, kan der tilsættes lidt meljævning. Men det kan sagtens undværes.

Vi har aldrig jævnet retten, men spiser den gerne med ske, til stor jubel hos ungerne.

Fantastisk ret, som giver mulighed for leg med børnene mens den simrer. Derudover får børnene masser af grønsager fyldt med vitaminer, i denne halvkolde tid.

Jeg hedder Maria og jeg er 34 år. Jeg er bosat på Lolland med min kæreste og vores 3 dejlige drenge. Til daglig er jeg folkeskolelærer.


Følg Maria på de sociale medier

Nyeste Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.