Kan du sige Jeg?

Hvor skal man begynde…

Jeg var 23 da jeg med min tidligere mand fik Valdemar. Valdemar er min ældste søn på snart 10.år.

Vi fik en sund og rask dreng på alle båder i 2009. Dog kom der desværre hurtig sygdomme der satte ham tilbage. Lange forløb med mellemørebetændelse og problemer med hans lymfer. Det var ved at frarøve os vores skønne dreng. Valdemar var heldigvis stærk og efter længere sygdom klar til at møde dageplejelivet. det sås dog hurtig at han ikke var helt med de andre sprogligt og både vi og dagplejen skød det hen med at han nok bare var en typisk dreng og et ørebarn. Vi blev klogere…

Er mit barn ¨normalt¨?

tiden gik og han startede i børnehave, vi valgte en lille børnehave med fokus på det nærer, måske mente mange vi havde en tendens til at pakke ham ind i bobleplast, men folk der har været tæt på at miste det de har allermest kær ved hvilken følelse vi gik igennem. Valdemar har gennem alt dette faktisk kun sagt hvad der minder om 2 rigtige ord der kunne forstås. Hører-tale pædagogen fra kommunen bliver tilknyttet efter lange snakke med børnehavepersonalet, der også arbejder intens med ham i dagtimerne, intet flytter ham synderligt han taler stadig for andre end de helt nærer meget uforstående og usammenhængende. Vores bekymring vokser i takt med tiden går, og at pædagogen ikke opnår noget brugbart resultat. Vores redning kom i sidste øjeblik, CKV ; Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi, han kom i gruppen for Børn med svære tale-sprog-vanskeligheder (dysfasi).

I denne del af forløbet er vi faktisk nåede førskolen, og han er virkelig udfordret, nye børn en mindre dog stadig ¨stor¨ skole. Valdemar hænger i han vil virkelig gerne, men falder på de mest gennemgribende skole ting igennem.

CKV forløbet afsluttes…

I sensommeren afsluttes Valdemar hos CKV, men den melding at de ikke kunne gøre mere for ham. de havde virkelig hjulpet ham. men jeg som mor følte stadig han havde brug for den støtte og den tryghed han fik ved forløbet. Desuden var det efterhånden blevet mere klart at Valdemar fagligt mistrives. 0.klasse gik og han startede i 1. klasse hvilket hurtigt blev et rent mareridt. Nyuddannet ung lærer der følger læringsmål og læringsplaner til mindste detalje. Det er hverken gavnligt eller fyldest givende for et barn der har sådan et behov for hjælp fagligt. Efter den nye skolereform der afskaffede alt der gav frirum til børn med specielle behov.

Rigtig mange børn kommet i klemme i systemet. Videre i min historie. Valdemar tog selv fat i mig en dag med et ønske om et skoleskifte. Hvilket vi besluttede at gøre alvor af. Kort sagt det fortrødt vi hurtigt, vi havde valgt City Friskolen og mildeste talt var det kaos og problemer hele tiden, der tvang os til endnu et skole skift i starten af 2017.

BEDSTE VALG NOGENSINDE…

Svindinge friskole er en lille privat friskole der dags dato huser 120 elever 0-9 klasse. desuden har de et børnehus med vuggestue og børnehave. Som overgange mellem vuggestue,børnehave og skole er så blød som muligt.

Valdemar kom så ind i den her sammenlagte klasse af 1/2 klasser, og det var som om mit barn voksede 10 cm på kort tid.Han begynder pludseligt at kunne en masse ting, hans lærer forstår han, kan hjælpe ham og nu den dag hvor han går i 3.klasse.

De har endeligt fået en psykologvurdering og fået den rette undervisning og hjælp han har behov for.

Jeg har valgt at skrive dette indlæg for jeg håber at kunne hjælpe nogen i samme situation, og give jer et håbe om at der lys forenden af tunellen. Husk ikke at give op selvom systemet svigter.Også i mest har lyst til at gi´ op.

Belinda Eritsø Helm Andersen, 32 år, Mor til 2 (3) børn, Administrations bachelor studerende, Shopping adviser for PompDelux. Jeg kommer til at fortælle og dele vores lidt blandende livsstil, som primært er Flexitarisk. Dels vil jeg dele opskrifter med jer hvordan vi gør, det så billigt og lækkert som muligt. Desuden har jeg en dreng der ikke tåler mælk pga forkert medicinering. Og ind imellem dette kommer også lidt glutenfrie opskrifter. jeg glæder mig til at tage jer med ind på en rejse i vores hverdag og vores lidt anderledes tilgang.


Følg Belinda Eritsø Helm Andersen på de sociale medier