Kan Veganske desserter virkelig smage godt?

Da jeg sensommeren 2017 fik besøg af min veninde Louise. Der fortalte mig at hun nu ville sige sig job op som socialrådgiver. hun ville starte en tilværelse i Marbella som børneterapeut med fokus på Mindfulness og plantebaseret mad.

Længe havde vi haft talt om at min ældste dreng havde problemer både fokus mæssig og med hans mave og problemer med huden i form af poser og rander under hans øjne. Vi blev enig om i 2018 at vi skulle prøve at lede efter svarende i hans kost.

Derfor tog vi beslutningen om at tage mælkeprodukter helt væk fra hans kost. det har givet et helt fantastisk resultat. Næste skridt var at tage gluten væk i en periode, da forskning har vist at i nogle tilfælde kan det give ADHD ligne symptomer.

Dette har virket i perioder og i andre ikke, så det bruger vi kun sporadisk. I sommeren valgte vi så at spise vegansk nogle dage og hermed være Flexitare, og hele oktober spiste vi faktisk kun Vegansk og Glutenfrit. Nu spiser vi Flexitarisk.

For at komme frem til hvad Blogindlægget faktisk handler om så blev jeg spurgt af en del,  ¨det her veganske dessert, er det ikke sådan noget tørt og kedeligt noget, der ikke smager af noget?¨

Og mit svar var kort og godt NEJ.

Denne her Saltet dadelkaramel tærte, er både Vegansk og glutenfri og den smager så englene synger.

PRØV den i vil ikke fortryde.

Hermed Opskriften:

Saltet dadelkaramel tærte

8 stykker / 22 cm form

  • BUND:

  • 130 g mandler
  • 30 g kokosmel
  • 8 bløde dadler
  • 2 spsk. raw kakao
  • 2 spsk. sirup
  • 1-2 spsk. mandelmælk
  • ¼ tsk. flagesalt
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • SALTET DADELKARAMEL:

  • 200 g dadler uden sten – udblødt i kogende vand i 15 min
  • 1,2 dl mandelmælk
  • 2 spsk.  Natuli´ smør
  • 2 spsk. kokosolie
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • ½ tsk flagesalt
  • CHOKOLADE MOUSSE TOPPING:

  • 1,2 dl kokosfløde (den hårde del af kokosmælken) ( ellers har super brugsen en kokoscream har vedhæftet et billede)
  • 100 g mørk chokolade min. 70 %
  • 1 drys salt

Fremgangsmåde

  1. BUND:
  2. Kom alle ingredienser til bunden i en foodprocessor og kør det til en smuldret og klistret konsistens.
  3. Tryk det jævnt ud i ind 22 cm tærteform ( en 24 cm kan også bruges) beklædt med bagepapir, så du nemt kan tage tærten ud igen.( jeg krøller et stykke bagepapir sammen det gør det meget nemmere)
  4. Sæt bunden på køl imens du laver karamellen.
  5. SALTET DADELKARAMEL:
  6. Kom de udstenede dadler i en skål og hæld kogende vand over dem og lad dem trække heri i 15 min.
  7. Hæld vandet fra og kom alle ingredienserne til karamellen i en blender eller foodprocessor og blend det helt jævnt og cremet.
  8. Spred karamellen ud over bunden og stil den på køl i 1 time.
  9. CHOKOLADE MOUSSE TOPPING:
  10. Kom kokosfløden i en gryde og smelt det ved lav varme.
  11. Tilsæt chokoladen lidt ad gangen og rør i det indtil alt chokoladen er smeltet.
  12. Fordel chokomoussen henover karamellen, drys evt. med lidt flagesalt og sæt den på køl i min. 1 time inden den serveres.

 

Værsgo og spis.

Kokoscreamen jeg bruger til kagen

Belinda Eritsø Helm Andersen, 32 år, Mor til 2 (3) børn, Administrations bachelor studerende, Shopping adviser for PompDelux. Jeg kommer til at fortælle og dele vores lidt blandende livsstil, som primært er Flexitarisk. Dels vil jeg dele opskrifter med jer hvordan vi gør, det så billigt og lækkert som muligt. Desuden har jeg en dreng der ikke tåler mælk pga forkert medicinering. Og ind imellem dette kommer også lidt glutenfrie opskrifter. jeg glæder mig til at tage jer med ind på en rejse i vores hverdag og vores lidt anderledes tilgang.


Følg Belinda Eritsø Helm Andersen på de sociale medier

Nyeste Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.