Kommer der to?! Og så enægget tvillinger.

“Der er en fin hjertelyd. Og her er en til.”

– “Kommer der to?!” “Kan du se, om det er enægget tvillinger?”

Det var nogenlunde sådan det hele startede. Tanken om at der kommer to, chokerede os meget. Og så enægget. Alle de bekymringer der følger med, når det er enægget. Vi har et sæt tvillinger i familien så langt ude, at det ikke tæller.

Der kommer så mange spørgsmål, når man har tvillinger. Hvem er hvem? Er det drenge eller piger? Hvordan kender I forskel? Sover de samtidig? Har der været komplikationer?

Så nu tager vi den hele her. Det bliver måske lidt langt. Så hvis Du har lyst til, at høre om vores rejse fra start, til hvor vi er nu. Bliv hængende.

Hvem er hvem?

 

Flapperne er jo perfekte her!

Ja, hvem er hvem?
Først og fremmest siger man jo, at forældrene altid kan kende forskel. Sådan er det ikke i vores tilfælde. Enægget tvillinger ligner hinanden helt vildt. Vi tager tit fejl og de ligner kun mere og mere. Men når alt kommer til alt, kan vi jo selvfølgelig godt. Noah er størst og har altid været det. Han sidder også altid til venstre i klapvognen, bilen og billeder. Noah er altid i blår tøj og Emil i grønt eller gråt. De har så meget personlighed og det gør, at de for os, slet ikke er så ens, som de ser ud.

De sover samtidig altid, om det er sengetid eller middagslur. De spiser det samme. De leger med de samme ting. Alt er ens. Når det bliver ældre og bevidst om at de er enægget tvillinger, så kommer de helt sikkert til at lave numre med alle, fordi de ligner hinanden så meget.

Har der været komplikationer?

Puha… Både ja og nej.

Hvor meget skal man dele og hvad er for personligt til at dele. For mig er der ikke noget der er for personligt, at dele i forhold til en graviditet med enægget tvillinger. Der er så mange ting der kan gå galt. Hvis det jeg har oplevet, kan spejles til andre og deres spørgsmål, gør jeg det.

Vi opdagede allerede i 8. uge, at der var tvillinger. Vi blev meget overrasket og tanken om, at alt var dobbelt lige pludselig, skulle vi vende os til. Dagen står helt klar for mig og vil altid gøre det.
En helt almindelig dag på arbejdet stoppede tidligt, da jeg ikke mente, at man burde bløde når man var gravid.
Jeg kom til scanning lynhurtigt og beskeden var chokerende, men rigtig god.
“Der er en fin hjertelyd. Og her er en til.”. Bum, tag den!
Vi så på hinanden, min mand og jeg og kunne ikke rigtigt finde et ansigt der passede. Vi takkede nærmest og gik igen. Så skulle vi altså lige have en pizza og en cola, at falde ned på. Vi sad og kiggede på billederne i lang tid. To? Hvordan?

Så startede syghus-racet. 2-3 gange om ugen var jeg til scanning, fordi Noah snuppede al næringen til Emil.
Da jeg var i uge 21, blev jeg sygemeldt og vi fik først beskeden om, at de ville være glade, hvis de kunne holde dem til uge 26. Det var ikke sjovt, at gå derfra med den besked. Tanken om at de skulle ud så tidligt, var svær…
Vi ramte uge 26 og de var derinde endnu. Det gik groft sagt stabilt dårligt hele vejen igennem.
Den kedeligste besked vi fik en af gangene var, at tvilling 2(Emil) havde så lidt fostervand, at de var bange for, at han ville tørre ud… Det skete ikke, heldigvis.

De meldte deres ankomst i uge 33(semi AK) og vi var kun indlagt i 13 dage. Der var ingen komplikationer efter. Kun lidt ilt og varme. Dagene på neonatalafd. var hårde. De flyder sammen og jeg kan faktisk ikke huske så meget derfra. Alt var så nyt og vi skulle holde øje med deres ledninger og tal. Alt bippede løs, hvis noget sad forkert. Samtidig med, at de to små fantastisk skabninger, var vores for altid.

De har begge været så mega seje hele vejen igennem. Og i dag er der ingen der kan se, at de er født 7 uger før.

De slæber rundt på deres kufferter med legoklodser i.

Deres grønlandske mellemnavne

Som I ved, har jeg grønlandske rødder og det er jeg så stolt og glad for. Naturen er helt fantastisk og man skylder den kun, at blive behandlet ordentligt.

Tvillingernes rejse fra start af, har været lidt hård. De har kæmpet en kamp begge to. De klarede det til UG og bliver kun stærkere. Vi havde rigtig mange navne oppe og vende. Det var svært at blive enige, men vi fandt to. De passer til dem og vi håber de vil kunne forstå dem en dag.

Noah Malik – Bølge. Noah tog det hele bogstavelig talt. Han flød indover og snuppede hvad han havde brug for og efterlod resterne til Emil.
Emil Nanoq – Isbjørn. Emil har kæmpet fra start af og har været klar til kamp hele tiden. Han kom igennem ikke uden problemer, men uden men.

 

Tak for I læste med, om vores rejse fra to til fire. Smid en kommentar eller hvis der er spørgsmål.

– Cecilie

Hej, Jeg hedder Cecilie, er 23 år og bor i Holbæk med min mand David og vores tvillinger Emil og Noah. Vi gør alt hvad vi kan for, at vi har en sund hverdag her hjemme. Det gælder både mad og aktiviteter. Nye ting bliver med glæde afprøvet og det er godt, at vores drenge elsker at smage nye lækre sager og elsker en masse leg. Vi er en familie der elsker at være ude i naturen og ved vandet. En tur i skoven kan sagtens tage 3 timer, måske mere fordi vi for vildt derinde :D Håber I vil følge med i vores hverdag og interessante øjeblikke.


Følg Cecilie Klamer Olander på de sociale medier