Lækre og sprøde Daim kiks

Er du til Tuc kiks og Daim, så er denne lille snack til til dig. Den er så lækker, sprød og perfekt til denne lille usunde sult. 😉

Jeg har to piger i på 2,5 og 4 år, og de har været med til at lave dem. Så det er bare i køkkent med de små, og forbered eftermiddagens snack. ,)

Ingredienser

250 g sukker

250 g smør

2 pakker Tuc kiks

1-2 pakker pålægschokolade

Sådan gør du:

Start med at lægge bagepapir på en bageplade. Her ligger du et lag med Tuc kiks, så de ligger helt tæt.

Smelt sukkeret og smørret i en gryde på høj varme, mens du rører i gryden hele tiden. Når den er færdig er den blevet tyk og mørk gylden. Det bliver til en lækker karamel masse.

Massen skal smøres ud over alle Tuc kiksene. Start med at lukke alle hullerne imellem kiksene.

Så skal i ind i oven på 270 grader i ca. 4-6 minutter, indtil al karamellen er smeltet og ligger ensformigt over alle Tuc kiksene.

Tag pladen ud, og lad dem køle lidt af. Når de er kølet lidt af, fordeles pålægchokoladen ud over hele karamellen massen. Når chokoladen er smeltet, smøres den ud over det hele.

Nu kan kiksene knækkes/skæres ud, og ligges på køl. De bliver faktisk kun bedre jo køligere de er. Så det kan med fordel laves dagen før de skal bruges.

Vær’s god at spis

Nu er det bare at spise. Men pas på, da det kan være svært at stoppe igen når du først er gået i gang. 😉

God fornøjelse

Knus Nadia

 

 

Her er jeg, jeg hedder Nadia og er mor til to dejlige piger, lavet med donorsæd. Jeg er det man kalder solomor. Jeg skriver om vores liv, som solomor familie, vores oplevelser, aktiviteter og sjove ideer. Håber du kan lide det. Du er velkommen til at skrive til mig, hvis du har nogle spørgsmål til mine indlæg, eller bare gerne vil høre lidt om solomor livet.


Følg Nadia Witt på de sociale medier