Læring igennem leg

Hvis der er noget som ligger mig på sinde, så er det dette emne. Både som mor men bestemt også i kraft af mit erhverv som skolelærer. Jeg har en konstant tanke i mit baghovede om at læring ikke må være kedelig, men skal så ofte det er muligt, indeholde leg og sjov. Den bedste læring foregår faktisk på de tidspunkter, hvor vi ikke ved vi skal lære noget, men blot hygger os!

Hvordan gør man så det?

Det gælder om at finde noget som fanger dit barn og her kommer blandt andet skønt legetøj ind i billedet. Vi vil gerne have legetøj, som er holdbart. Det må gerne være farverigt! Stimulere sanser, udfordre motorisk, kræver koncentration. Vi har alle mulige ting herhjemme blandt andet Legeskum og Bobles til at træne motorik.

Trælegetøj

Vi er blevet ret begejstret for trælegetøj herhjemme og der må gerne være knald på farverne. Det gælder både i legekøkkenet og i den generelle leg. Her er vi især glad for vores regnbue fra http://www.pippilotta.dk

Det er 1 stykke legetøj I ser på billedet ovenfor. Hvor vildt er det ik lige? Jeg bøjer mig i støvet for ham/hende der har designet denne. Det er intet mindre end genialt at der er så mange forskellige konstruktioner i 1 stykke legetøj.

Udover at det skaber fantastiske muligheder for leg længe uden at have en milliard stykker legetøj, så er det også super lærerigt.

Med Regnbuen træner barnet:

  • Koncentration
  • Øje-hånd koordination
  • Form- og farvegenkendelse
  • Mængdeforståelse
  • Størrelsesorden
  • Balanceopsætninger

Beskrivelse af regnbuen

Den farverige regnbue har uendeligt mange muligheder i sig. Dit 2-årige barn kan træne sin koncentration, øje-hånd koordination, samt form- og farvegenkendelse når han/hun skal placere regndråberne i de rigtige huller og når regnbuen skal bygges op og benævnes med farver.

Når dit barn når 3-4 års alderen kan prikkerne bagpå de dråbeformede brikker bruges til at træne mængdeforståelsen og brikkerne kan også listes op i størrelsesorden. Buerne fra regnbuen kan også stilles op i en række, der kan bruges til at trille bolden fra solen igennem.

Når dit barn er 4 år, er det kun fantasien der sætter grænser! I kan sammen bruge alle klodserne til at skabe forskellige balanceopsætninger, eller forsøge at lave regnbuen uden at bruge den pind den normalt bygges op om. Mulighederne er uendelige og mange!

Alle Faunas produkter er lavet af træer fra bæredygtigt skovbrug, og deres maling er uden giftstoffer og børnesikker.

Pippilotta.dk

Jeg er blown away over hvor god kvalitet vores regnbue er. Den er super flot, og drengene kan sidde og nørkle med den meget længe. Derfor har jeg været inde og snuse lidt mere om hvem de er. Mit lærehjerte er helt glad, når man læser beskrivelsen, som i lige får lov at se her:

 

Pippilotta åbner op for en verden fuld af sjov og leg, og med rig mulighed for læring og udvikling.

Pippilotta er skabt i Pippi Langstrømpes ånd (Pippi hedder i virkeligheden “Pippilotta Viktualia Rullgardinia Krusemynta Efraimsdatter Langstrømpe”), hvor børn skal have lov til at være børn, og derved lege og være nysgerrige, samt tro på sig selv.

Vi har for øje, at børn skal lære og udvikle sig hele livet igennem, og vi tror på, at læring opnås bedst gennem sjov og leg. Vi giver 

dig derfor muligheden for at have mange gode stunder med dit barn, samtidig med, at du styrker dets udvikling og kompetencer.

Alt vores legetøj er nøje udvalgt så du kun får den bedste kvalitet og dit barn får de bedste betingelser for at lege, udforske og 

udvikle sig i m

ange timer.
Find lige det legetøj, der passer til dit barns udvikling og brug gerne vores videoer (disse er på vej) til at se alle de funktioner og muligheder, det enkelte legetøj byder på.

Bliv ved med at udfordre dit barn

Har du ikke legetøj, du tænker kan bruges så har du ihvertfald nu en varm anbefaling for hvor du kan finde en masse fedt til dine børn. De har sindsyg meget forskelligt derinde. Men har du en masse fedt legetøj, så er det bare igang. Det kan indeholde mange flere læringsvinkler end du måske lige går og tror. Det vigtigste er at dit barn får lov til at udfordre sig selv og at du hjælper på vej! Derudover kommer varmen forhåbentlig snart og så kan vi komme ud og træne mange færdigheder der også! Alt sammen for at styrke dit barn til at turde springe ud i den store vide verden med alt det nu har lært!

 

Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg sikkert godt finde ud af!!

god fornøjelse

 

 

Jeg hedder Maria og jeg er 34 år. Jeg er bosat på Lolland med min kæreste og vores 3 dejlige drenge. Til daglig er jeg folkeskolelærer.


Følg Maria på de sociale medier