Mad til tiden

Madglæde i børnehøjde

Kender I det der med at aftensmaden skal være familiens samlingspunkt?

Men ofte er børnene trætte, og gider ikke lige den mad du har lavet.

I stedet for en hyggelig stund, hvor man snakker om dagen, bliver det ofte en stressende stund, hvor vi forældre ender med at blive irriteret over at børnene ikke spiser eller kan sidde stille.

Forleden havde Oscar og jeg bygget en togbane med duplo togskinner og batteridrevet tog. Under legen blev vi enige om, at det skulle vi bruge til aftensmaden.

Togbanen blev derfor stående på bordet, og vognene blev vasket rene.

Det var en sjov omgang running aftensmad, hvor børnene var madmodige, spiste en masse og blev siddende og hyggede sig ved bordet. Det var et kæmpe hit.

Aftensmaden bestod af friske forårsruller, så det var oplagt at have en masse små skåle, som kunne stå på togvognene.

Jeg havde sat det hele op med en masse duplo vogne, en trillebør og dyr. Der var pyntet op med friske krydderurter, og forskellige dressinger med forskellige dyr imellem. Der var endda et lille toilet med grønsager i.

Da drengene ser dette, springer de op til bordet, sætter sig på deres pladser, og kaster sig over forskellige grønsager. Også grønsager som de er gået kolde i, og ikke rigtig gider spise mere.

For at få de forskellige skåle med mad, skulle toget sættes i gang og så kunne man stoppe det foran sig og snuppe det, man skal bruge. Der var selvfølgelig ikke plads til alle skåle på vognene, men så kunne man nemt bytte ud. Det blev derfor meget socialt, og vi blev meget opmærksomme på hinanden og hjalp hinanden med at skifte skålene ud og sætte toget i gang.

03162f1c29d24917946c3d507680a7c6

88ab366b342e45f59c1345d7c5af2f78

Der sad en krokodille i en frisk basilikum, egentlig bare som pynt. Men drengene mente at det var en basilikum hapser, så når krokodillen havde hapset blad, så var det jo oplagt at smage på det.

Så hermed en lille anbefaling eller opfordring til at lege lidt mere med maden. Det giver glæde og begejstring og giver et naturligt mod til at smage nye madvare. Og det lokker også til at børnene spiser mere og sidder længere tid ved bordet.

Det er oplagt at servere mad i små skåle, hvis man skal forsøge sig med running aftensmad hjemme ved stuebord.

 

 

 

 

Jeg er 38 år, mor til to drenge på 4 og 6 år. O på 4 år har epilepsi og B på 6 år er skyggebarn. Jeg er uddannet fysioterapeut og har speciale inden for børnefysioterapi og sansestimulering. Jeg har gået på gymnastik højskole, cyklet til Paris og arb. frivilligt i Thailand i 6 mdr.


Følg Maria Deis på de sociale medier