Mangler du lys i dit liv?

Hvem elsker ikke lys? Og så på denne årstid, hvor det hele er lidt mørkt udenfor meget af dagen.

Børnene kan være med

Mine piger og jeg elsker at lave ting sammen, som både kan lære os noget, give et produkt eller bare give os nærvær. 😉

Så dette her er til dig der gerne vil lave noget lækkert sammen med dine børn.

Materialer

  • Selvfærdende ler. Jeg har fundet noget til 20 kr i Flying Tiger i hvidt, som er super nemt at arbejde med og bliver rigtig flot. Du kan selvfølgelig også finde en opskrift på noget og lave det selv. Eller købe noget i en helt anden butik. Det er ikke det der er det vigtigste.
  • Sugerør. Helt i plastik og i forskellige størrelser.
  • Kniv. Til at skære leret til.
  • Lille syltetøjsglas. Til at forme lysesagen rundt om eller måle størrelsen på.
  • Kagerulle

Så er det igang

Alt du skal gøre er, at rulle leret ud fladt. Helst ret tykt, da det ellers er meget svært at lave færdigt, samt det krymper lidt. Det fandt jeg ud af på den hårde måde. 😉

Derefter er det bare igang med sugerørene. Dine børn kan nemt prikke huller lige der hvor de vil, og helst jo flere jo bedre. Jeg var nødt til at hjælpe mine piger med at få de små cirkler op, men nogle af dem  kunne de godt selv.

Derefter skar jeg det til i højden og længden. Derefter er det bare at forme det rundt om syltetøjsglasset og tage det ud igen. Jeg satte det runde ler oven på noget ler jeg havde rullet ud, og skar det til, så det passede til bunden, og trykkede det hele lidt sammen. Og vupti, så er den færdig. Den skal bare lige stå og tørre. Det er forskelligt, hvor lang tid det tager. Jeg valgte at sætte dem på en tallerken og sætte den oven på en radiator, for at gøre det hele lidt hurtigere. 😉

Og så blev der lys

Vi har vores lysestager tændt hele tiden. Pigerne er så stolte af dem, og det er bare så fine. Det er også alletiders gave ide til bedsteforældrene eller andre.

Knus Nadia

Tak fordi i læste med. Jeg håber i får lavet nogle flotte lysestager også derhjemme. 😉

 

Her er jeg, jeg hedder Nadia og er mor til to dejlige piger, lavet med donorsæd. Jeg er det man kalder solomor. Jeg skriver om vores liv, som solomor familie, vores oplevelser, aktiviteter og sjove ideer. Håber du kan lide det. Du er velkommen til at skrive til mig, hvis du har nogle spørgsmål til mine indlæg, eller bare gerne vil høre lidt om solomor livet.


Følg Nadia Witt på de sociale medier