Møgforkælet

Møgforkælet

Hvornår er det ok at sige “dine børn er møgforkælet”?

Er det når de får alt hvad de peger på? Når de får nye ting hver eller hver anden dag? Eller noget helt tredje? Hvornår er man møgforkælet?

Prøv og tænk over ordet, møgforkælet, det er faktisk ikke et særlig pænt ord. Er det et ord vi bruger mod andre mødre, når den anden mor igen har købt nyt til sine børn og har lyst til at sige noget grimt, men det eneste man kan få ud af munden er møgforkælet? Er det et spørgsmål om jalousi? Misundelse?

Vi har så svært ved at være glade på hinandens vegne. Man burde jo sige “Hvor er den fin, dejligt med noget nyt”. Men indeni tænker man “Hvor er det dog pisse hamrende irriterende du igen har givet lille Gertrud den fine lyserøde kjole, som jeg har kigget langt efter til lille Åse”

Det kan også være et spørgsmål om penge. Lets face it, ikke alle har lige mange penge. Men penge eller ej, man burde kunne se udenover sin egen næse, og være glad på andres vegne.

Der er også de personer som bare skal stoppe det helt op i ens fjæs “Kan du huske vi kiggede på kjolen sammen? Den du blev helt forelsket i? Jeg har købt den til Gertrud!” Altsååå, der findes snart ikke noget mere træls.

Her er hvad Den Danske Ordbog har at sige

 

Helt personligt

Jeg forkæler mine børn og jeg elsker det. Hvis jeg kunne, så ville jeg give dem hele verden. Mine børn betyder alt, så jeg vil give dem alt. Men det er også vigtigt for mig, at de ikke bare kan tro de kan pege og sige “det vil jeg ha”, for det får de altså ikke.
Jeg er ret god til at shoppe fine ting til deres værelse, lidt legetøj her og der. Men det er mit problem. Det er ikke deres.

Mine piger havde på et tidspunkt en forventning om at de skulle have noget hver dag, og så stoppede det ligesom der. Jeg tog en grundig snak med dem om at de ikke altid skal ha’, men det er helt ok at ønske sig ting.
Når jeg nu her køber nyt til dem, så bliver de så glade, og jeg får et kæmpe tak. De forventer ikke mere, heller ikke dagen efter.

Emilie i hendes legehjørne i stuen

Jeg tror, møgforkælet, har meget med selve opdagelsen at gøre. Hvor meget er man villig til at give sine børn, og hvor ofte.

Børneflapper

Husk og bestil dine navne mærkater hos Børneflapper, lige her. 

Mor med stort M! Gift med Morten Sammen har vi 3 piger Elsker shopping, hygge & livet


Følg Zenia Barbara på de sociale medier