Halloween opskrifter Pharaos pølsehorn og klamme fingre.

Opskrifter på mumie pølsehorn og klamme fingre.

Selvom halloween er en amerikansk tradition kan vi ikke komme udenom, at den har indtaget 
Danmark. 
Det fejre vi med mumie pølsehorn og klamme fingre til dessert.

Herhjemme pynter vi aldrig op, hverken til jul, påske, halloween eller hvad man nu ellers kan finde på. Jeg må dog erkende, at jeg nok ikke kommer uden om et par nisser, nu hvor børnene er blevet lidt større.

Til gengæld synes jeg, at det er mægtig hyggeligt at være kreativ i de forskellige årstider. Jeg er desværre ikke særlig kreativ, og udfaldet bliver sjældent noget vi har lyst til at pynte op med.

Ikke desto mindre så vil jeg gerne prøve, fordi jeg synes det er hyggeligt, og for at kunne inddrage mine børn, så vi har en aktivitet, vi kan tale om, være sammen om og snakke om.

Ofte bliver det et spiseligt krea projekt, da der udover det sansemæssige og finmotoriske perspektiv, kommer et produkt ud som vi kan spise. Så slipper vi også for at pynte op med de mislykkedes krea forsøg, og det er nemmere at lokke Bertram på 4 år til at deltage.

Der bliver snakket meget om halloween i børnehaven, hvor de skal holde fest. Børnene skal komme udklædt, og hvorend jeg gerne ville kunne bikse et hjemme hæklet/strikket/flettet kostume frem, så kommer det ikke til at ske. Så vi takker H&M for billigt tøj, som også kan bruges som udklædning. B skal være selvlysende skellet. Så kan vi også terpe lidt anatomi i samme omgang.

I dag har vi været oppe og handle ind til familien Pharaos frokost og klamme fingre.

Pharaos frokost: (Mumie pølsehorn) ca. 24 stk.

50 g gær

1 dl mælk

1 dl natural skyr/yoghurt

1 æg

300 g hvedemel

100 g  grahamsmel

1 tsk salt

1 spsk sukker

3/4 dl olivenolie

Sådan bikser du det sammen:

Lun mælken i en gryde, rør gæren ud i mælk og tilsæt skyr, olie, sukker og æg. Rør rundt og tilsæt derefter salt og mel.

Ælt dejen til den er smidig og nem at arbejde med. Den må ikke være klistret.

Dejen skal hæve tildækket i ca. en times tid.

Derefter deles dejen i så mange stykker, som der er skåret pølser ud. Dejen rulles ud i en tynd slange og vikles rundt om pølserne, som kan være skåret i tre eller flere forskellige længder.

        

Mumierne kan pensles med mælk eller æg.

Bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader i 12-15 minutter.

 

Klamme fingre : ca.50 stk

200 g sukker

200 g smør

1 æg

1 spsk vanillesukker

400 g hvedemel

Skallen fra en halv citron (øko off course)

25-30 smuttede halve mandler

Evt grøn farve.

Marmelade (vi brugte boysenbær)

Sukker og blødt smør blandes sammen. Tilsæt æg, vanillesukker og mel.

Ælt dejen godt sammen, og stil den derefter på køl i ca. 30 min. Hvis den er for varm, er den svær at rulle ud.

Rul dejen ud i små pølser.

                     

Pas på ikke at lave dem for tykke, da de flyder lidt ud i ovnen.

Tryk to steder på pølsen, for at forme et fingerled, og lav streger med en kniv eller en tandstik.

           

Put derefter lidt marmelade på spidsen, og læg den halve mandel ovenpå, så det ligner en negl.

Smør evt lidt marmelade på fingrene hist og pist. Man kan også bruge kakaopulver for at få fingrene til at se beskidte ud.

Hvis man gerne vil lave troldefingre, kan man putte grøn farve i dejen.

Bag de klamme fingre i 10-15 min på 200 grader.

 

Begge mine drenge på 2 og 4 år var med fra start til slut.

De har hygget sig med at være med, og fået forskellige sansemæssige stimuli, hvilket til tider kan være en udfordring

                            

Resultatet bliver måske ikke altid, som jeg har forestillet mig, og der er muligvis kommet tre gange så meget syltetøj på som planlagt, men jeg retter ikke på drengene, men opfordre til at alle kan være med, der er intet rigtigt eller forkert og at hvert design er unikt og fint.

                                                         

 

Mit motto er ”Man skal kunne se, at det er hjemmelavet”.

 

Læs gerne mit indlæg om skyggebørn her: https://blog.borneflapper.dk/blog/projekt-skyggebarn/?fbclid=IwAR0oUk0sWVmNrP8dzsPTjFvAa2mJOwpbwXBE0evPvj5wVkecv7wwYHEqaZA

Mit fine skærebræt er fra trædesign: https://www.facebook.com/Traedesign/photos/kan-du-bruge-en-servering-sk%C3%A6rebr%C3%A6t-fremstillet-i-massivt-valn%C3%B8d-eller-egetr%C3%A6hvi/873334812866554/

Jeg er 37 år, mor til to drenge på 3 og 5 år. O på 3 år har epilepsi og B på 5 år er skyggebarn. Jeg er uddannet fysioterapeut og har speciale inden for børnefysioterapi og sansestimulering. Jeg har gået på gymnastik højskole, cyklet til Paris og arb frivilligt i Thailand i 6 mdr.


Følg Maria Deis på de sociale medier

Nyeste Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.