Når børn mister

Kærlighed

Hvad er kærlighed hos børn? Er det nok for børn, at føle kærlighed fra sine forældre, eller skal du selv lære at udtrykke det? Jeg synes at børn skal lære næste kærlighed, og have kærlighed. Både for sine forældre, søskende, venner og dyr. Når du lære at vise omsorg, empati og næste kærlighed, lære du også at udtrykke dine følelser og læse andres følelser. Det mener jeg er vigtigt for alle, da livet er lidt nemmere, når man kan læse andres følelser, og selv udtrykke sine følelser.

Kæledyr

Jeg er selv opvokset med kæledyr, både kanin, hund samt fisk og undulater i perioder. Siden jeg fik børn har jeg haft vores lille hund, Coco, vores kanin , Bailey, og et akvarium med fisk. Jeg solgte fiskene for et par siden, da jeg synes det ville være bedst for os. Men vores lille hund og kanin, er noget vi altid har været meget glade for, især Haley (2 år) er meget glad for dyr. Zoe (4år) er lidt mere tilbageholdende, men har altid været glad for vores dyr.

Det kan være svært at få familie liv til at hænge sammen med kæledyr. Det tager tid at have børn, og det tager tid at have dyr. Det er en priotering, men noget der kan lade sig gøre. Jeg nyder at have dyr, og hvad dyrene giver os.

At miste

Noget af det der er sikkert med livet, er at det også slutter. Det kan være hårdt, især for børn, da det kan være svært at forstå, hvad det vil sige at miste.

Vi var så uheldige, at komme hjem efter arbejde og institution finde vores lille kanin, Bailey, død i hendes bur. Jeg skulle lukke Coco ud i haven inden vi skulle op og sove lur, og der lagde jeg mærke til at Bailey lå ret stille. Noget hun ofte gør når hun sover, men hun plejer at bevæge sig, når man kom nærmere. Det gjorde hun bare ikke. Bailey var stadig var, men var desværre død. Helt død. Det er min første kanin, som jeg ikke har holdt, da den døde. De andre har jeg været så heldig at være i nærheden af da de døde, og har haft mulighed for at kunne holde og være der for. Det gjorde ondt på mig, at vide at hun døde alene. Heldigvis ved jeg at det har været en smertefri død, og stille og rolig død for hende. Men øv, lille Bailey.

At vise følelser

Jeg brød fuldstændig sammen. Zoe som var hjemme med mig, begyndte også at græde og vi havde meget svært ved at sove lur den dag. Bagefter luren gik vi ned til hende, Zoe og jeg, og løftede hende op i en kasse, mens vi aede hende og sagde farvel. Zoe græd, jeg græd. Zoe sagde at hun skulle op i buret og hoppe. Hun kunne ikke forstå at hun bare sov.

Vi hentede Haley, og fortalte hende hvad der var sket. Haley blev så ked af det, hun ville bare have at hun skulle sidde med Bailey og ae hende hele tiden. Så svært.

Afsked

Det er vigtigt for voksne såvel som børn, at tage afsked. Vi brugte lang tid på at tale om hvad der var sket med Bailey, samt ae hende. Da vi var klar, og der ikke var frost i vejret, gravede vi et hul i haven, og begravede hende. Begge piger var med til det. De fik også lov til at tegne tegninger som kom ned i kassen til hende, og sige farvel for sidste gang, inden vi kom jorden tilbage i hullet. Det var svært. Vi græd ikke, men pigerne blev ved med at sige, at Bailey skulle op og hoppe, og vi skulle kæle med hende. Vi har været i skove og finde en sten, som vi skal pynte, som kan ligge på hendes lille grav.

Hele processen

Det er så vigtigt, at børn får lov til at være med i hele processen. De forstår meget mere end man tror, de har også følelser og behov. Deres sorg skal også bearbejdes, og det kan hele processen være med til at klare.

Knus Nadia

I kan se vores oplevelse på YouTube, hvor vi har åbent og ærligt, vlogget om det hele.

 

Her er jeg, jeg hedder Nadia og er mor til to dejlige piger, lavet med donorsæd. Jeg er det man kalder solomor. Jeg skriver om vores liv, som solomor familie, vores oplevelser, aktiviteter og sjove ideer. Håber du kan lide det. Du er velkommen til at skrive til mig, hvis du har nogle spørgsmål til mine indlæg, eller bare gerne vil høre lidt om solomor livet.


Følg Nadia Witt på de sociale medier