Når den perfekte madkasse inspirerer både mor og søn.

// indlægget indeholder reklame for www.loukrudt.dk
Med den perfekte madkasse købt hos Loukrudt.dk, har madpakke tjansen taget en ændring herhjemme.

For bare 6 måneder siden var madpakker noget der irriterede mig grænseløst. Med en søn der ikke gider spise hvad som helst og egentlig helst har det samme med hver dag og madkasser der ikke lukker tæt om maden, er det ikke ligefrem lysten der driver madpakkeræset herhjemme.

Ja, lad mig bare indrømme jeg bliver aldrig den mor, der bager til fryseren hver uge (selvom jeg gerne ville være den mor). Jeg er tværtimod den mor der kæmper hver uge på at finde nye interessante ting på hylderne i supermarkedet som kan komme i madpakken.
Victors børnehave har ingen sukkerpolitik. Hvilket klart gør det nemmere, da jeg godt kan give ham ting med som en müslibar, chokoladekiks, mælkesnitte mm. Dog gider drengen slet ikke have yoghurt, frikadeller, salatblanding, pasta m pesto, melon eller andre lækkerier med.!

Man tror det løgn, men med nye madkasser har jeg fundet inspiration og motivation til lækkerier i madpakken og samtidig finder Victor sine madpakker spændene.

 

Kunsten at vælge den rette madkasse.

Vi har prøvet flere forskellige typer madkasser. Først var der de fine med disneymotiver, som jo desværre gik itu ved bare et enkelt møde med gulvet. Så røg vi på Sistema – ikke ligefrem særlig spændene for børnehavebørn, men jeg var ret vildt med rumopdelingen. Alligevel blev jeg dog lidt træt af de ikke lukkede tæt og vi kom grøntsager mm i små poser med enkelte dråber vand, for det ikke blev tørt. vi prøvede derfor med en fra søstrene grene. Igen en kedelig ensfarvet og ikke synderlig spændene for en dreng på 4. Oveni det fandt jeg slet ikke rumopdelingen ideel i madkassen fra Søstrene Grene, dog lukkede den de individuelle rum tætte..

Den perfekte madkasse skulle vise sig og være svær at finde. Flere havde jeg hørt tale godt om dem fra Yumbox, meeen til knapt 300,- pr madkasse skulle der mange overvejelser til.
Til sidst besluttede jeg alligevel at give det et forsøg og bestilte 3 boxe fra Loukrudt.

   Den helt rette madkasse

 

Når man står med den rette madkasse.

WauW! det skulle jeg bare have gjordt for 100 år siden!.

Til frugt/formiddagsmad købte jeg en minisnack med 3 rum. Til frokost en Original med 6 rum og til eftermiddagsmad en Panino med 4 rum.

Min første tanke var at de var temmelig tunge, men vildt flotte i design. I bunden af madkassen er fine motiver og inspiration til hvad de forskellige rum kan fyldes med.
Indmaden af boxen kan gå i opvaskemaskinen – dog er den ikke vildt nem at tørre 100% af. Man kan købe ekstra “indmad” til sine boxe så man ikke behøver vaske op dagligt, men blot kan vaske/tørre kassen af.
Rummene lukker 100% tæt. Et kæmpe plus da Victor eksempeltvis ofte har lidt annans fra dåse med, de kan godt væske lidt, også er det altså lækkert at rugbrødsmadderne ikke er smurt ind i ananassaft.
En ting der var vigtigt for mig i en ny madkasse, var at finde en hvor jeg kunne putte frugt og grønt i uden at frugten blev brunt og grønsagerne tørre. Vi laver oftes madpakkerne om aftenen. Jeg oplever at grøntsager som agurk, godt kan blive lidt tørre hvis de ligger natten over i boxen. Dog oplever jeg ingen problemer med sukkerærter og peberfrugt. Frugt skære jeg altid om morgenen (ca 1 time før det skal spises i børnehaven) og oplever heller ikke dette bliver brunt. Et kæmpe pus herfra.
Rumopdelingen finder jeg helt perfekt. I minisnack er det dog begrænset hvad der er plads til, men til Victors ønsker og behov er den helt perfekt.

I  min verden – Den perfekte madkasse.

      

 

Indholdet i den perfekte madkasse.

Jeg fik vist nævnt at jeg jo ikke er typen der er at finde i køkkenet hver søndag for at bage lækkerier til madkassen. Dog sker det af og til vi får bananpandekager i weekenden og jeg gemmer så lidt til den kommende uge – find en super lækker opskrift på de bedste bananpandekager.

Jeg gør mest muligt for at variere madpakken bare en smule, selvom Victor vist ikke er kæmpe fan af alt for stor afveksling.
Frokosten indeholder ALTID:

– 3 halve stykker rugbrød.
– 1-2 slags grønsager i stænger (agurk, gullerod, sukkerærter, peberfrugt).
– kiks, nødder el lign.

Der hvor vi afprøver lidt forskelligt er ting som:
– en ostehaps, salamistang, kyllingpølse.
– riskiks, rosiner, frugtstang.
– bananpandekage, mini gullerodsmuffin, mini kanelsnegl.

Eftermiddagsmaden prøver jeg også at variere fra dag til dag, men også så den ikke afspeler frokosten..
indeholder ting som ovennævnte eller:
– 1 bolle.
– frugt / grøntsager.
– mælkesnitte, chokoladekiks, knækbrød.

 

 

 

“Jeg elsker mine nye madkasser mor”

Sådan lød det fra Victor, da han kom hjem efter første dag i børnehaven med de nye madkasser. Vi oplevede han begyndte at spise mere, hvilket i min verden også må betyde han finder det at åbne madkassen spændene.

I påsken havde vi Yumbox med os i legoland. Også her var det skønt at drengene kunne have frokost og snacks i hver sin box til hele dagen.
Alt i alt en fantastisk madkasse og uden tvivl en vi bliver ved med at bruge fremadrettet. Det ville dog ikke gøre noget hvis den blev en smule nemmere at tørre af og små 20 gram lettere 😉

Har du fået lyst til at kigge nærmere på de lækre boxe så hop ind til Loukrudt.dk og tjek det store udvalg ud. Der er et væld af farver at vælge imellem. Måske det også er den perfekte madkasse for jer 🙂 priserne starter fra 199,-

 

Tak fordi du læste med.
// Anette – Krudtuglernes.mor

Jeg hedder Anette. Nogen kender mig måske bedre som Krudtuglernes.mor på Instagram, du er velkommen til og hoppe ind og lure med... Jeg er 32 år og født og opvokset i Odense. Det er også her jeg sammen med Brian, min kæreste og bedre halvdel gennem 8,5 år har valgt og købe hus, som vi har boet i siden 2012. Sammen har vi 2 skønne drenge. Victor som meget uventet kom til verden 6 uger før termin i april 2014 og lillebror Felix der er fra maj 2017. Jeg er Mor med stort M. Jeg er "head over heels in love" i min lille familie. En ubetinget kærlighed jeg ikke ville være foruden. En rutschebanetur der har og stadig dagligt byder på noget af det mest vidunderlige, men også noget af det hårdeste jeg har prøvet. Fra mig vil i kunne forvente indlæg om alt og ingenting. Alt lige fra livet som mor og tips og tricks, til opskrifter og gaveideer. Mon ikke der også sniger sig lidt ind fra mit "luksus på budget" gen :P Ikke mindst får i et glimt ind i vores helt normale hverdag i en typisk dansk familie. Jeg glæder mig til at dele mit univers med jer og håber i har lyst til og læse/følge med. // Anette - @Krudtuglernes.mor Følg mig på instagram og facebook.


Følg Anette Rasmussen på de sociale medier