Når mindste barnet skal begynde i børnehave

Som solomor til to piger, hvor den yngste er 2,5 år gammel, har jeg jo haft et “lille” barn i noget tid. MEN nu, kommer der til at ske noget. Fra 1. maj har jeg to børnehavepiger, og jeg er s.. ikke helt klar.

Børnehaverne

Zoe på 4 år begyndte først sidste sen sommer i en alder af 3 års i børnehave, og mens Haley på 2,5 år har gået i vuggestue. Nu er tiden dog kommet til at Haley også skal afsted i børnehave. Hun går i et børnehus, hvor de kommer tidligt i børnehave. Ret vildt, synes mor her.

Jeg kan ikke rigtig foreklare det. Både synes jeg hun er lille, til børnehavelivet, som jo både er stort, voldsomt og forventningsfuldt for børnene. Derfor synes jeg faktisk ikke helt, at Haley er klar. Synes stadig hun skal have lov til at være den store i vuggestuen, og på den måde blive endnu bedre. 😉 Men selvfølgelig er hun klar, det er bare mig der ikke er. Hun er sej, dygtig, hurtig, talende, glad, temperamentsfuld og god pige.

Men hvordan bliver jeg klar?

Pigerne skal ikke gå i samme børnehave. Zoe går i en basis gruppe, i en børnehave i vores kommune, som hun er blevet tildelt. Haley skal gå i den børnehave, der hører til hendes vuggestue. Så det er heldigvis tæt på.

Men tilbage til hvordan bliver jeg klar?

Jeg ved det ikke. Jeg prøver virkelig at fortælle mig selv, hvor dygtig Haley er, og at hun er en robust pige, med ben i næsen. Jeg ved jo også godt, at det bare er en del af udviklingen. Jeg har bare aldrig været den mor, der gerne ville have at mine børn skulle være større end de er, og hele tiden presse deres udvikling. Jeg har den holdning, efter mit studie på pædagog seminariet, at børn lærer i den hastighed de er klar. Så alt ting kommer, når børnene er klar til det. Jeg synes jeg IKKE det er sejt, når en lille baby kan gå eller kravle, helt vild tidligt. Der imod synes jeg det er så sejt, når de selv når deres milepæle i deres eget tempo, med guiding som kan vække deres opmærksomhed for deres næste udviklingspunkt. Så ja, Haley skal nok være klar, og mor her prøver at gøre alt hvad hun kan for også at blive klar til børnehave på torsdag. 😉

Husk navn på

Og som pædagog ved jeg også hvor meget børn mister i når de går i børnehave. De får lov til at smide deres sko, tøj og ting alle vegne, og der er ikke nogen til at holde styr på det. Så gud, hvor er jeg glad for at vi bruger Børneflapper. Jeg håber virkelig, de kommer til god gavn, så andre kan se at tingene er Haleys, og at de forhåbentlig kommer tilbage til hende. 😉 Så hvis du også har et barn der skal begynde i børnehave, kan jeg kun anbefale Børneflapper til dem. Kæmpe thumbs up her fra.

Har du nogle gode råd, til en mor der lige skal blive klar også? Så skriv dem endelig til mig. 😉 Tak.

Hilsen Nadia

Her er jeg, jeg hedder Nadia og er mor til to dejlige piger, lavet med donorsæd. Jeg er det man kalder solomor. Jeg skriver om vores liv, som solomor familie, vores oplevelser, aktiviteter og sjove ideer. Håber du kan lide det. Du er velkommen til at skrive til mig, hvis du har nogle spørgsmål til mine indlæg, eller bare gerne vil høre lidt om solomor livet.


Følg Nadia Witt på de sociale medier