Nul sukker challenge.

Udfordring

Jeg blev for et par uger siden inspireret til at være sukkerfri i 30 dage. For nogen er det ”piece of cake”, og for andre som mig, er det en svær udfordring. Herunder kommer opskriften på en lækker banan soft ice helt uden sukker.

Jeg er ikke gået fanatisk til værks, dvs jeg spiser stadig madvare hvor der er sukker i. Fx brød, pålæg og alm dagligvarer.

Det jeg helt holder mig fra er slik, kage, sodavand, morgenmadsprodukter, kiks osv.

Jeg har taget udfordringen op, for at vænne min krop fra at have sukkertrang HELE tiden, og for at indarbejde nogle andre og bedre alternativer når sukkertrangen melder sig.

 

Forandring.

Det er slet ikke svært, dyrt eller besværligt. Det er simpelt og ligetil.

Jeg hører ofte om folk, der betaler i dyre domme for en kur. For mig er det helt uholdbart, og jeg ville aldrig komme i gang.

Jeg håber, at jeg opnår mindre trang til sukker, og jeg håber at når trangen dukker op, at jeg har indarbejdet så mange andre gode vaner, at jeg tyer til dem i stedet for at hente slikskålen.

Jeg har ikke tænkt mig at fortsætte for evigt, men vil gerne have en mere naturlig tilgang til sukkeret. Så jeg i hverdagene vælger den sunde løsning, og at jeg i weekenden eller ved festlige lejligheder kan snuppe en sodavand og et stk. kage.

Når sukkertrangen har meldt sig, har jeg i de sidste par uger spist frugt, frugtsalat, hjemmelavet musli, banan softice, hjemmelavet koldskål og smoothies.

Banan soft icen er så god (hvis man kan lide kokos), at jeg lige vil dele opskriften med jer. Den er nemlig så sund og lækker at børnene også vil have Mors is, og noget man kan servere med god samvittighed.

 

Opskrift på banan Soft Ice:

2 portioner

4 frosne bananer

2 spsk usaltet peanutbutter (kan undlades)

1 dl kokosmælk

1 tsk vaniliepulver

Blend hele molivitten og server starks.

Man kan evt drysse med kokosflager eller friske bær.

Jeg har flere gange lavet den uden peanutbutter, men blendet lidt frosne jordbær eller hindbær med.

 

Læs også mine andre blog indlæg her: https://blog.borneflapper.dk/wp-admin/profile.php

Jeg er 38 år, mor til to drenge på 4 og 6 år. O på 4 år har epilepsi og B på 6 år er skyggebarn. Jeg er uddannet fysioterapeut og har speciale inden for børnefysioterapi og sansestimulering. Jeg har gået på gymnastik højskole, cyklet til Paris og arb. frivilligt i Thailand i 6 mdr.


Følg Maria Deis på de sociale medier