Opskrift på de allerbedste hvidløgsflutes

 

Det er pinse-weekend og huset er helt tomt, for ingen af børnene er hjemme! Men det betyder ikke at jeg ikke får bagt. Der er løbet tør i fryseren af de allerbedste hvidløgs flutes, nemlig mine hjemmelavet flutes, som bare er ren guf, til grillbordet, pastaretten eller salaten.

Dem som har smagt brødet siger det er det ALLERBEDSTE de nogensinde har smagt, og det vil jeg faktisk give dem ret i…

Så igang med at bag dem, og bedøm selv 😉

Opskrift på hvidløgs flutes

Denne portion er til 6-8 stk. da jeg altid laver, så fryseren kan fyldes op. Ellers kan du halvere mængden, hvis det er for mange 🙂

6-8 Hvidløgsflutes 

50 gram gær

7 spsk olie

10 dl vand

3 tsk honning

5 tsk salt

400 gram durummel

Cirka 900-1000 gram hvedemel (Ha’ også nok mel til at drysse på bordet, efter hævning)

Fyldet;

300 gram blødt smør

6-7 fed hvidløg, presset (Hvidløgs mængden justeres blot efter smag og behag. )

1 god håndfuld finthakket persille (svarende til et lille bundt persille eller lille urtepotte)

Vejledning 

Rør gæren ud i det lunken vand. Kom resten af ingredienserne i, på nær hvedemelet. Det kommer du i, lidt efter lidt til dejen er mættet og blød, uden at klistre.

Ælt dejen grundigt og længe, så den er god blød.

Lad her efter hæve i halvanden til to timer på køkkenbordet, overdækket.

Imens kan du forberede fyldet, som blot skal røres grundigt sammen.

Drys mel på bordet. Del dejen i 6-8 stykker (klumper).

Træk hver del ud til en firkant. Kom 1/8 af fyldet på hver. Rul til en pølse på den lange led. Skær igennem med smørekniv.

 

Flet en ‘ende’ sammen og drej stikkerne om hinanden. Lad gerne “mønstret” vende opad. Se billeder nedenfor.

Bages cirka 18 minutter ved 225 grader (alm ovn).

 

Fryse venlige flutes

Kan med fordel fryses, efter nedkøling.

Velbekomme 🙂

“Bedøm gerne, og giv en kommentar retur, hvis du er enig i at det er de ALLERBEDSTE FLUTES.”

Kærlig hilsner fra

Winnie

Børneflapper Mor, Jeg er Winnie Holm som vil skrive blog indlæg fra vores families hverdag. ......Kedeligt! men sandt! For vores hverdag, er bare IKKE KEDELIG. Med et fuldtidsarbejde, og værende iværksætter har man virkelig travlt. Stolt har familien startet www.Borneflapper.dk hvor der designes Navnemærker, og senest denne blog. Bloggen kom til verden da det altid har været en drøm at blogge, men aldrig fundet rette blogsite. Jeg vil både komme med historier fra 'bag facaden' ’opskrifter til familien’ ’Aktivitet og lege’ ’Gaveideer’ og ’familie og hjem.’ Jeg tror på at man kun har et liv, og det vil jeg leve! Jeg mener ikke vi kan leve det ens, så jeg lever mit som jeg tror på at det leves bedst! Jeg tror på at DU er den BEDSTE FORÆLDER, fordi DU gør det med det du kommer med, og vigtigst som du tror på. Jeg er hvert fald den bedste Mor, og gør mit bedste for at være den allerbedste BonusMor og Mor for Lauge, Emil og Victoria. <3 Ja, for "bag facaden" er vi som jer, en ægte familie. - Vores familie, med dine, mine og vores børn. Fælles er at vi har valgt det, fordi det er rigtigt for os. Fordi det er sådan vores liv, leves bedst. Fordi en familie idag er rigtigt på mange måder. Energi, kærlighed og varme Kram Fra Winnie, BørneflapperMor Insta: @winnievipmus


Følg Winnie Holm på de sociale medier