Det er pinse-weekend og huset er helt tomt, for ingen af børnene er hjemme! Men det betyder ikke at jeg ikke får bagt. Der er løbet tør i fryseren af de allerbedste hvidløgs flutes, nemlig mine hjemmelavet flutes, som bare er ren guf, til grillbordet, pastaretten eller salaten.
Dem som har smagt brødet siger det er det ALLERBEDSTE de nogensinde har smagt, og det vil jeg faktisk give dem ret i…
Så igang med at bag dem, og bedøm selv 😉
Opskrift på hvidløgs flutes
Denne portion er til 6-8 stk. da jeg altid laver, så fryseren kan fyldes op. Ellers kan du halvere mængden, hvis det er for mange 🙂
6-8 Hvidløgsflutes
50 gram gær
7 spsk olie
10 dl vand
3 tsk honning
5 tsk salt
400 gram durummel
Cirka 900-1000 gram hvedemel (Ha’ også nok mel til at drysse på bordet, efter hævning)
Fyldet;
300 gram blødt smør
6-7 fed hvidløg, presset (Hvidløgs mængden justeres blot efter smag og behag. )
1 god håndfuld finthakket persille (svarende til et lille bundt persille eller lille urtepotte)
Vejledning
Rør gæren ud i det lunken vand. Kom resten af ingredienserne i, på nær hvedemelet. Det kommer du i, lidt efter lidt til dejen er mættet og blød, uden at klistre.
Ælt dejen grundigt og længe, så den er god blød.
Lad her efter hæve i halvanden til to timer på køkkenbordet, overdækket.
Imens kan du forberede fyldet, som blot skal røres grundigt sammen.
Drys mel på bordet. Del dejen i 6-8 stykker (klumper).
Træk hver del ud til en firkant. Kom 1/8 af fyldet på hver. Rul til en pølse på den lange led. Skær igennem med smørekniv.
Flet en ‘ende’ sammen og drej stikkerne om hinanden. Lad gerne “mønstret” vende opad. Se billeder nedenfor.
Bages cirka 18 minutter ved 225 grader (alm ovn).
Fryse venlige flutes
Kan med fordel fryses, efter nedkøling.
Velbekomme 🙂
“Bedøm gerne, og giv en kommentar retur, hvis du er enig i at det er de ALLERBEDSTE FLUTES.”
Kærlig hilsner fra
Winnie