Rabarbersaft

Hjemmelavet læskende rabarbersaft.

Meget nem og hurtig opskrift på en sød rose’ drik, der kan nydes af både store og små.

Vi har desværre ikke selv rabarber i haven, men jeg var så heldig at få fire kg. rabarber af min venindes mor.

Eftersom det ikke ville være så godt at bruge alle rabarberne til kage, ville jeg forsøge mig med en rabarbersaft.

Denne opskrift giver en tilpas lille portion, så man kan nå a drikke det før det bliver dårligt og uden at bruge konservering.

Det er så nemt og hurtigt at lave denne saft, at det er oplagt at involvere børnene. Der er masser af læring i at have børnene med i køkkenet. Ud over at de lære at lave mad, er der masser af sansestimuli når man skal røre de forskellige madvarer.

Begge mine drenge synes også det er smadder skægt at veje ting af, og det giver også god anledning til at tale om tal og vægtmål.

Denne portion er lavet sammen med min yngste niece, som så smukt poserer i baggrunden.

Der kommer ca. 1,5 l saft ud af denne opskrift.

Rabarberne skal selvfølgelig skylles og renses grundigt for jord, og derefter skal de skæres i mindre stykker.

Saften kan holde et par uger på køl og er fryseegnet.

Ingredienser:

500 g rabarber

1 l vand

150 g rørsukker (alm hvid sukker kan også buges)

½ tsk vaniliesukker

1 skvæt lemonsaft

Fremgangsmåde:

Kom rabarber, sukker, vaniliesukker og vand i en stor gryde.

Kog det op og lade det småkoge i 10 min.

Sigt derefter saften over i en ren skål, og tilsæt et skvæt lemon/citron saft.

Saften hældes på flaske og stilles derefter på køl. Når saften har stået lidt vil den fine lyserøde farve komme frem-

Hapiness is homemade.

I dette tilfælde skal min bror have credit for selv at have lavet sit eget spil stigegolf. Det er altså ret så sejt, synes jeg.

Saftens kan serveres med dansk vand eller tilføjes i en drink eller et glas bobler.

Det rabarberkompot der er tilovers  i sien kan sagtens bruges som tilbehør. Det kan f.eks smørres på ristet franskbrød, en nybagt bolle, på pandekager eller som topping til morgengrød eller skyr.

Så er der kun tilbage at sige velbekomme.

Læs flere af mine opskrifter her: https://blog.borneflapper.dk/author/maria-deis/

Jeg er 37 år, mor til to drenge på 3 og 5 år. O på 3 år har epilepsi og B på 5 år er skyggebarn. Jeg er uddannet fysioterapeut og har speciale inden for børnefysioterapi og sansestimulering. Jeg har gået på gymnastik højskole, cyklet til Paris og arb frivilligt i Thailand i 6 mdr.


Følg Maria Deis på de sociale medier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.