Saltkarameller

Disse saltkarameller er alt for lækre.
Jeg begav mig igang med at lave karameller efter jul, hvor køleskabet var fyldt med smør og fløde rester. Ja vi ved det jo godt alle sammen… Julen feder, så hvorfor ikke fortsætte lidt endnu med disse lækre, og bløde karameller, som IKKE sætter sig i tænderne.

Ingredienser

  • 150 g sukker
  • 1,5 spsk. vand
  • 1,5 dl fløde
  • 45 g smør
  • 0,5 tsk. salt

 

Fremgangsmåde

  1. Smelt sukker og vand i en gryde. Først gryner det lidt, derefter smelter det, og bliver mere og mere gylden. Pas på det ikke brænder på, så smager det dårligt.
  2. Tilsæt fløde stille og roligt. Det bobler og sprutter, og måske klumper det sammen, men efter lidt tid smelter det igen og bliver en tyk masse. Tilføj smørret og rør rundt. Til sidst tilsættes salt. Lad det koge sammen i 5-10 min., hvor du forsigtigt røre lidt rundt i de
  3. Afkøl karamellen i køleskabet
  4. Skær i passende stykker og vend evt. i flormelis, kokos eller kakao

 

Saltkaramellerne kan altid tilføjes andre smage, jeg er selv kæmpe fan af et pift af chili, eller chokolade.

Har du lyst til mere inspiration til lækre sager kan du se min opskrift på sprøde vandbakkelser her.

XX Noomi & Louise

Mit navn er Louise, jeg er 23 år, og bosat på Østersøens perle #Solskinsøen #Bornholm. Jeg bor i et skønt byhus med min kæreste Michael og vores datter Noomi. Jeg er mor med STORT M, og jeg nyder alt den tid jeg kan med min vidunderlige familie. Jeg er på nuværende tidspunkt igang med det sidste år af min uddannelse inden jeg kan kalde mig selv for sygeplejersker.


Følg Louise Gren på de sociale medier