Sjove müslibarer

Her kommer en nem opskrift på sjove müslibarer, som børnene kan hjælpe til med at lave.

Der er nemlig en masse læring i at hive børnene med i køkkenet, ud over det åbenlyse at de lærer at lave mad. Børnene lærer om de forskellige ingredienser. Der er masser af sansestimuli i at røre og se på tingene. En mandel er hård og tør, kondenseret mælk er klistret og sesamfrø er bittesmå. Det stimulerer både syns-, lugte- og den taktile sans, samtidig med at det træner finmotorikken at putte de forskellige ting op i en skål. Når vi måler tingene op, snakker vi om tal, og børnene kan følge med på køkkenvægten hvornår den rammer 50 g (plus/minus).

Müslibarerne i sig selv er ikke specielt sjove. Det sjove kommer af at vi pynter dem efter højtiderne. Man kan selvfølgelig også lade dem være som de er, eller blot pynte med smeltet chokolade på toppen.

Vi har lige forsøgt os med at lave nisse müslibarer, og drengene hyggede sig gevaldigt over at sidde og dekorere og give nisserne forskellige udtryk. Går man efter et snorlige udtryk med helt ensformige design, så er det ikke hos os, I skal hente inspiration.

Hos os må det gerne være skævt og skørt, og det er ok hvis nissen ender med kun at have et øje, forbi man kom til at spise det andet.

Det skal være sjovt at være med, og der skal ikke være et pres over, at tingene skal se ud på en bestemt måde.

 

 

 

 

 

Der er i skrivende stund også lige kommet lidt Rudolf rensdyr til.

Dem glæder jeg mig til at vise drengene når de kommer hjem. Så kan de få en hver, inden vi skal til gymnastik. Det gode ved kun at skulle bruge de røde m&ms er, at så kan man jo spise de andre.

Opskrift på müslibar:

  • 250 g havregryn
  • 1 ds. Kondenseret mælk
  • 50 g kokos
  • 25 g græskarkerne
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g peanuts
  • 50 g mandler
  • 50 g tranebær
  • 50 g puffede ris

 

Man kan sagtens bruge andre nødder, kerne og tørret frugt.  Det er helt op til smag og behag.

Fremgangsmåde:

Start med at hak nødder og tranebær i passende størrelse.

Bland derefter alle ingredienser i en skål. Det er vigtigt at det bliver rørt godt sammen, så hele massen er fugtet af den kondenserede mælk.

Put bagepapir i en bradepande og fordel massen ud på papiret. Det skal trykkes godt sammen og være lige højt over hele pladen.

Det skal bages i en forvarmet ovn på 140 g i ca. 45 min.

Når det er bagt og kølet helt ned, kan man skære den ud i stykker der passer til det de skal bruges til. Vi skærer dem ud i lidt større stykker, så der er plads til at pynte dem.

Vores nisser blev pyntet med rød royal icing som hue og diverse krymmel, og så brugte vi vores hjemmelavede sukkerøjne.

Man kan også pynte med rosa chokolade som hue, hvis man er mere til det. Vi brugte royal icing, da børnene nemt kan sidde med det uden at det størkner osv.

Når müslibaren er bagt kan den pyntes ligesom man vil, og evt. efter den årstid eller højtid man nærmer sig.

 

Til halloween lavede vi Frankesteins monstre

Her farvede jeg müsli massen med grøn pastafarve inden jeg bagte den.  Vi lavede en stor portion sukkerøjne. Se indlæg og opskrift på sukkerøjne her: https://blog.borneflapper.dk/sukkeroejne-til-kagepynt/

 

                  

Læs flere af mine blogindlæg her https://blog.borneflapper.dk/author/maria-deis/

Jeg er 38 år, mor til to drenge på 4 og 6 år. O på 4 år har epilepsi og B på 6 år er skyggebarn. Jeg er uddannet fysioterapeut og har speciale inden for børnefysioterapi og sansestimulering. Jeg har gået på gymnastik højskole, cyklet til Paris og arb. frivilligt i Thailand i 6 mdr.


Følg Maria Deis på de sociale medier