Skolestart

Min datter Laura er lige blevet 6 år og glæder sig hel vildt til at starte i skole. Vi er lige så stille ved at have styr på det hele. Jeg kan godt mærke, at tiden nærmer sig hurtigt nu og mor her er nok meget mere nervøs, end Laura er.. Det er vores første skolebarn og et hel nyt kapitel for os alle.

Vi har været til et par forældremøde og har en masse papirer vi lige skal have læst igennem. Vi har også fået et brev, fra skolen, som vi skal have åbnet sammen med Laura. Vi mangler også at få hende tilmeldt skolemælk, men der er heldigvis godt tid endnu 🙂

Hun er tilmeldt SFO, hvor førskolen ofte har været henne, så børnene kunne vende sig til deres nye omgivelser. Førskolen har været super gode til at tage sig af børnene og sørge for at overgangen, bliver så god som mulig. Nogle af de større skolebørn har også været på besøg henne i børnehaven og lege.

Lær og leg

Laura har fået hendes egen bog, hvor hun kan lave små opgaver i og øve sig i at skrive bogstaverne i. Hun syntes det er rigtig spændende og elsker at sidde og kigge i den. Det kan dog være lidt svært, at skrive nogle af bogstaverne, men som jeg sagde til hende, så øver vi jo bare og det skal ikke være perfekt. Det er bare for sjov 🙂 Det er også små klistermærker i og Laura elsker klistermærker. Så gør det jo også bogen lidt speciel, at pigen i bogen også hedder Laura. Laura elsker det og føler, at bogen kun er til hende og Storm syntes det er lidt snyd han ikke må være med..

Børneflapper

Laura har også hel styr på hendes penalhus. Hun har sat børneflapper på alle hendes blyanter mm, da der jo er mange små ting i sådan et penalhus, som hun nu skal lære at have styr på, så det ikke bliver væk. Laura har dog, indtil videre, aldrig mistet noget legetøj over i førskolen, selv om det har været småting. Men der kommer til at ske så meget nyt henne i skolen, så mor her tænker det er godt at få sat navn på alt 🙂

Frugtpose

Alle børn har fået en frugtpose, fra SFO`en, som de har dekoreret. Så har de en fin og personlig pose, til deres frugt, når de starter i skolen. Vi skal også vende os til at hun nu skal have 2 madpakker med istedet for en. Lige nu har vi fælles frugtordning, så alle tager 5 stykker frugt med og ligger i en fælles kasse og så fordeler pædagogerne, lidt ud til alle. I skolen, skal hun selv have det frugt med, hun skal have at spise den dag. Så skal hun have en lille madpakke med, som ikke skal stå på køl, til deres første pause og så selve madpakken, som så kan stå på køl. Den skal spises i spisefrikvarteret.  Der er mange nye ting at huske på, for både børn og forældre. Men jeg er sikker på at det nok skal blive godt.

Jeg kan slet ikke forstå min lille pige er blevet så stor.

Gift med Bjarne og mor til Laura og Storm.


Følg Annemette Dahl på de sociale medier