Snegle-Pølsehorn, til børnefødselsdag

Opskrift på Pølsehorn, formet som Snegle, lavet på en plade med grønt, er et hit når børnene skal dele ud til ens fødselsdag.

Mine veninder hader mig! Fordi jeg altid skal gå amok med tema fester, fødselsdage og lign. Men hallå, jeg elsker det. Her får i en af mine ideer, som er opskrift på pølsehorn formet som snegle… Jeg elsker generelt at være lidt ‘pip i låget’ når de impulsive følelser bare får frit spil, og bliver til handlinger… Livet er da for kort til kun at “tænke tanken” 😉

-og når alt kommer til alt elsker veninderne mig også for at være pip i låget og fuld af gode ideer 😉

Jeg oplever ofte at de spørg om jeg har ideer, elsker vil hjælpe til deres fødselsdag.

Denne gang var det min bonusdreng som blev 5 år, og jeg sad på vej hjem fra ferien og tænkte “hvad kan jeg lave som han vil synes var sjovt og godt” I Lauges børnehave må der intet usundt komme med, så jeg skulle tænke ‘sødt’ uden at være sødt, ‘mættenede’ uden at være en frokost.

Der var rigtig mange ideer som kom frem under flyveturen, men en sad fast! Jeg ville lave snegle på græs….

Opskrift på pølsehorn:

Snegle med pølser eller ost. Børnene elsker opskriften fra DK-kogebogen. 

Ingredienser:

25 gram Gær
3 dl. Sødmælk
100 gram Smør
1 tsk. Salt
1 tsk. Sukker
1 Æg
600 gram Hvedemel
500 gram Brunchpølser
Tomatketchup
Pensling:
1 Æg
2 Agurk
1   Ananas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Mælken lunes og gæren røres ud heri.
  • Smørret smuldres med fingrene i melet til det ligner revet ost.
  • Mælken med gæren, salt, sukker og æg tilsættes og dejen æltes glat og smidig. Dejen hæver overdækket 1 time.
  • Dejen æltes herefter let igennem og deles i 4 lige store stykker, og deles i 8 lange pølser (der skal være 32 ‘pølser’ ialt).
  • Gør dem flade, med fingeren så det er et langt stykke.
  • En lille klat ketchup lægges på hver ‘ sammen med en pølse og  rulles sammen fra den brede ende og lægges med snippen nedad på bageplade.

Sneglen efterhæver 30 minutter, pensles med æg og bages 15-20 min i forvarmet ovn ved 200 grader C. alm. ovn.

Lad pølsehornene køle af, og punkt derefter med følehorn. Vi brugte flag hos os, og græs er agurk stykker og  ananas er blomster 😉

Se billeder, step by step:

Imens i deler sneglende ud, kan bogen ‘Snegl og Larve’ læses op, skrevet af Helen Piers, til 60 kr. Læses højt, så de både får snegle smag og nyt snegle viden 😉

En bog med mange billeder, som børnene synes er fantastisk.

GOD FORNØJELSE MED SNEGLE EVENTYRET 

Langsomme sneglekram fra Winnie <3 

Børneflapper Mor, Jeg er Winnie Holm som vil skrive blog indlæg fra vores families hverdag. ......Kedeligt! men sandt! For vores hverdag, er bare IKKE KEDELIG. Med et fuldtidsarbejde, og værende iværksætter har man virkelig travlt. Stolt har familien startet www.Borneflapper.dk hvor der designes Navnemærker, og senest denne blog. Bloggen kom til verden da det altid har været en drøm at blogge, men aldrig fundet rette blogsite. Jeg vil både komme med historier fra 'bag facaden' ’opskrifter til familien’ ’Aktivitet og lege’ ’Gaveideer’ og ’familie og hjem.’ Jeg tror på at man kun har et liv, og det vil jeg leve! Jeg mener ikke vi kan leve det ens, så jeg lever mit som jeg tror på at det leves bedst! Jeg tror på at DU er den BEDSTE FORÆLDER, fordi DU gør det med det du kommer med, og vigtigst som du tror på. Jeg er hvert fald den bedste Mor, og gør mit bedste for at være den allerbedste BonusMor og Mor for Lauge, Emil og Victoria. <3 Ja, for "bag facaden" er vi som jer, en ægte familie. - Vores familie, med dine, mine og vores børn. Fælles er at vi har valgt det, fordi det er rigtigt for os. Fordi det er sådan vores liv, leves bedst. Fordi en familie idag er rigtigt på mange måder. Energi, kærlighed og varme Kram Fra Winnie, BørneflapperMor Insta: @winnievipmus


Følg Winnie Holm på de sociale medier