Sukkerøjne

Sukkerøjne af royal icing kan bruges som pynt på kager, som skal have et sjovt udtryk.

Det er supernemt at lave og du skal kun bruge to ingredienser.

  • 300 g flormelis
  • 1 bæger æggehvider

Put begge dele i en skål og rør det sammen i ca. fem minutter.

Hvis det skal være lidt mere flydende, kan du komme vand eller evt. citronsaft i. Brug få dråber af gangen, da det hurtigt kan blive for flydende.

Når det er rørt til en passende konsistens, skal du tage en lille del af icingen fra og kom sort pastafarve i.

Er du i tvivl om icingen har den rette konsistens, kan du sprøjte en enkelt halvkugle ud, hvis den får en glat overflade, har den den rette konsistens. Men laver den spidse kanter eller toppe, skal den have en lille smule vand. 

Jeg ejer hverken sprøjteposer eller tyl, så jeg bruger bare alm frysepose, når jeg skal lave de små sukkerøjne.

Klip et lille hul i hjørnet og sprøjt så små hvide dutter ud. Gentag herefter hvor du bruger den sorte icing til at sætte små sorte prikke i midten af det hvide.

Vi lavede forskellige størrelser øjne. Men det er en god ide’, at lave dem i par, så man ved at man har to ens størrelser.

Når øjnene er lavet skal de tørre i 24 timer ved stuetemperatur.

Derefter skal de i en lufttæt beholder, hvor de kan holde sig lang tid, min. tre måneder.

Er der en lille rest icing tilovers, kan den med fordel gemmes i køleskabet, så kan den bruges, når man skal sætte øjne på næste gang. Resten kan holde i ligeså lang tid, som æggehvidens holdbarhed.

 

God fornøjelse.

Se opskrift på müslibarer her: https://blog.borneflapper.dk/sjove-og-nemme-muslibarer/?fbclid=IwAR07WqtVu940OvzipfI2KG8kOTUH_ovc1vUXFtse6M-QMSnWfdTA-KjK35o

Tag mig gerne hvis du har pyntet kager eller andet med sukkerøjne. Så kan vi inspirere hinanden.

Jeg er 38 år, mor til to drenge på 4 og 6 år. O på 4 år har epilepsi og B på 6 år er skyggebarn. Jeg er uddannet fysioterapeut og har speciale inden for børnefysioterapi og sansestimulering. Jeg har gået på gymnastik højskole, cyklet til Paris og arb. frivilligt i Thailand i 6 mdr.


Følg Maria Deis på de sociale medier