Vandbakkelser med sprød kiks på toppen

Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker alle former for søde sager, og da jeg fik disse skønne kager serveret hos min veninde for nogle uger siden vidste jeg, at jeg måtte eksperimentere lidt med dem.

Jeg er helt solgt til disse luftige og sprøde små kager, og derfor synes jeg, at I også skal have glæden af opskriften.

Ingredienser

Vandbakkelse

 • 4  æg
 • 3 dl vand
 • 105 g smør
 • 6 tsk sukker
 • 1 tsk salt
 • 135 g hvedemel
 • 4 tsk vanilje sukker

Sprød kiks

 • 90 g blødt smør
 • 135 g mel
 • 120 g brun farin

 

Fremgangsmåde for de søde sager

Vandbakkelse

 1. Kom vand, smør,  sukker, vanilje sukker og salt i en gryde og lad det koge let op
 2. Tag gryden af varmen og tilsæt melet mens du pisker dejen
 3. Dejen skal piskes til den er ensartet
 4. Dejen sættes kort tilbage på varmen og lad den stå 2-4 minutter og “brænde” af. Dejen bliver let blank
 5. Kom dejen i en skål og lad den køle af i ca. 15 minutter
 6. Pisk nu 1 æg i ad gangen. Dejen vil først skille til flere stykker, pisk til dejen har en ensartet konsistens inden næste æg tilsættes. Gentag med resten æggene
 7. Hæld vandbakkelsesdejen op i en sprøjtepose med en rund tyl
 8. Sprøjt vandbakkelsesdej ud i den størrelse du ønsker (husk de hæver op)
 9. Tænd ovnen på 175 grader og lav den sprøde kiks imens ovnene varmer op

Sprød kiks og afbagning

 1. Bland mel, smør og sukker i en skål
 2. Brug hænderne til at ælte dejen sammen til en lille bold
 3. Rul kiksedejen ud til et par millimeters tykkelse
 4. Udstik kiksedejen i passende størrelse og placer dem ovenpå vandbakkelserne (se billede)
 5. Bag nu vandbakkelserne med kiksene oven på i 40-50 minutter. OBS! Her må du ikke åbne ovnen før de er helt gyldne. Hold øje undervejs – her vil du se den lille kiks vil flyde ned over vandbakkelserne og sprække under hævningen – dette er helt rigtigt
 6. Tag vandbakkelserne ud når de har fået god farve (de skal være brune i kiksesprækkerne) og lad dem køle helt.
 7. Serveres til en kop kaffe, med en potion is eller de kan bare nydes som lækre snacks når man har lyst.

 

Har I efter disse skønherligheder, lyst til leg og motion kan I evt. se lidt inspiration til sjov hjemmetræning.

 

XX Noomi & Louise

Mit navn er Louise, jeg er 23 år, og bosat på Østersøens perle #Solskinsøen #Bornholm. Jeg bor i et skønt byhus med min kæreste Michael og vores datter Noomi. Jeg er mor med STORT M, og jeg nyder alt den tid jeg kan med min vidunderlige familie. Jeg er på nuværende tidspunkt igang med det sidste år af min uddannelse inden jeg kan kalde mig selv for sygeplejersker.


Følg Louise Gren på de sociale medier